НОВИНИ

Есента идва с понижение на температурите

bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 22.09.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Астрономическата есен започва днес в 22.21 ч.

Минималните температури тази сутрин са между 7° и 12°. През деня над страната ще е предимно облачно и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува хладен въздух. Максимални температури – между 16° и 21°.

Над Черноморието главно след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 18 - 21°. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще има валежи от дъжд, а с нахлуването на студен въздух, по високите части ще превали и сняг. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 1°.

През следващите дни ще остане ветровито, с променлива облачност, но почти без валежи. В четвъртък ще се задържи сравнително студено с минимални температури между 5° и 10° и максимални между 15° и 20°. В петък през деня ще започне затопляне, дневните температури ще се повишат с няколко градуса. През почивните дни ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат още.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев пред ООН: Да се борим заедно срещу предизвикателствата
Румен Радев пред ООН: Да се борим заедно срещу предизвикателствата
Честит празник! България чества 113 години независимост
Честит празник! България чества 113 години независимост