НОВИНИ

Етър върна ЦСКА-София към реалността

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:48, 04.10.2020
Чете се за: 01:35 мин.
Футбол
етър върна цска софия реалността

Отборът на ЦСКА София завърши 2:2 при гостуването на последния в класирането Етър в драматичен мач от осмия кръг на първа футболна лига.

Попадение на резервата Ахмед Ахмедов дълбоко в добавеното време донесе точката за "червените", които на почивката губеха с 0:2.

Равенството прати ЦСКА на четвърто място с 13 точки, докато Етър остава на дъното след първата спечелена точка за сезона.

Треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев направи цели три промени в състава в сравнение с паметния мач в Базел в четвъртък, класирал тима в групите на Лига Европа. Голмайсторът на тима Али Соу получи почивака, а на негово място на върха на атаката застана Томи Юрич. Георги Йомов и Амос Юга пък отстъпиха местата си в титулярния състав на Жул Кейта и Греъм Кери.

Гостите започнаха високомерно мача и още в 12-та минута вече бяха догонващи в резултата след точно изпълнена дузпа от бившия играч на "червените" Милчо Ангелов. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за игра с ръка на Юрген Матей след отличен пробив на, изигралия много силен мач, Преслав Боруков.

След попадението ЦСКА-София имаше превъзходство, но Тиаго на два пъти от фаул не намери целта. Малко по-късно пък Санкаре уцели страничния стълб след пас на Юрич.

Етър също уцели греда след хубав шут на Преслав Боруков.

В 41-та минута Брадли Мазику се озова на чудесна позиция след подаване на Кери, но вратарят Анатоли Господинов излезе на време и спаси.

Секунди преди почивката домакините нанесоха втори удар. Боруков комбинира с новото попълнение Алдаир Капута Ферейра, който с великолепен фалцов удар не остави шансове на вратаря Бусато за 2:0.

След почивката ЦСКА вдигна оборотите и наложи натиск, а Стамен Белчев пусна в игра Георги Йомов, Ахмед Ахмедов и Амос Юга, с цел да освежи атаката на своя тим.

В 62-та минута Тиаго върна едно попадение за своя тим, след като наказа груба грешка на защитата на Етър.

В оставащите минути ЦСКА атакуваше стихийно, но тимът на практика почти не създаде положения пред вратата на Етър.

Единствено, появилият се от пейката Стефано Белтраме имаше добра ситуация, като стреля от въздуха, но не намери рамката на вратата.

В добавеното време Етър остана с 10 души след втори жълт картон на Яни Пехливанов, а при изпълнението на отсъдения фаул Тиаго стреля опасно, вратарят Анатоли Господинов не се намеси убедително и при добавката Ахмед Ахмедов вкара в опразнената врата за 2:2. При попадението обаче останаха съмнения за засада на футболист на "армейците".

В самия край на мача Белтраме можеше дори да донесе трите точки на ЦСКА, като стреля мощно с левия крак в близкия ъгъл, но Анатоли Господинов донякъде се реваншира за грешката си и спаси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тотнъм разби Манчестър Юнайтед с 6:1
Тотнъм разби Манчестър Юнайтед с 6:1
Локомотив (Пд) огалви Първа лига след успех в Стара Загора
Локомотив (Пд) огалви Първа лига след успех в Стара Загора