НОВИНИ

Ето кой се класира за финалната четворка в "Лигата на Нациите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 19.11.2020
Чете се за: 01:33 мин.
Футбол

Италия, Белгия, Франция и Испания ще си оспорват трофея във второто издание на най-новия турнир на УЕФА, "Лигата на Нациите".

Футболната есен за националните отбори приключи и макар тя да не донесе позитиви за феновете на българския национален отбора, то за други кампанията в лигата на Нациите бе повече от успешна.

След 160 изиграни мача и два отменени заради ситуацията с COVID-19, вече знаем кои отбори изпадат, кои се изкачват, както и кои четири тима ще си оспорват трофея.

Това са Италия, Белгия, Франция и Испания, които спечелиха своите групи в Лига А и през следващата есен ще се опитат да грабнат трофея.

Италианците преживяват истински ренесанс под ръководството на Роберто Манчини, като имат само 2 загуби в 27 двубоя, като за този период си осигуриха участие на Евро 2020, след като записаха победа във всеки един от десетте си квалификационни мача в групата.

В Лигата на Нациите, "Скуадра Адзура" попадна в една група с Полша, Нидерландия и Босна и Херцеговина. В край на сметка след три успеха и три равенства, кралскосините си осигуриха място във финалната четворка на надпреварата.

Белгия е втория отбор, който продължава в битката за трофея. "Червените дяволи" продължават със силните си изяви под ръководството на Роберто Мартинес и след 5 успеха и само едно поражение, спечелиха групата си с Дания, Англия и Исландия.

Световните шампиони от Франция са третия тим, който се добра до финалите. "Петлите" водиха оспорвана битка с първия носител на трофея, Португалия, но след ключов успех в Лисабон си подпечатаха визата са финалите. Футболистите на Дидие Дешан приключват с 5 победи и едно равенство и със сигурност ще бъдат мотивирани да добавят и трофея от Лигата на Нациите във витрината си.

Накрая, но не на последно място е още един отбор, който преминаваше през трудности напоследък. Испания на Луиус Енрике обаче показа, че се завръща към най-добрите си дни, печелейки група с Германия, Украйна и Швеция. "Ла Фуриа" до последно си оспорваше първото място с Бундестима, но в край на сметка си го извоюва по категоричен начин след разгромен успех с 6:0 в Севиля във вторник.

Така, финалистите са ясни, а кой срещу кого ще се изправи, ще стане ясно след жребия, който ще бъде изтеглен на 3 декември.

Мачовете се очаква да бъдат изиграни през октомври 2021 година, като за домакин на финалния турнир се очаква да бъде определена Италия, която единствена от финалистите до този момент бе изразила интерес към организиране на финалния турнир.

Любопитното е, че нито един от финалистите в първото издание на надпреварата, не успя този път да се добере до финалната четворка. Преди година, в първо издание на турнира, последните четирима оцелели бяха Португалия, Англия, Швейцария и Нидерландия.

Тогава на родна земя, "мореплавателите" триумфираха, за да станат първия шампион в историята на Лигата на Нациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След скандала с двамата починали пациенти в Пловдив: Прокуратурата и РЗИ започват проверка
След скандала с двамата починали пациенти в Пловдив: Прокуратурата и РЗИ започват проверка
Водолази обезвредиха 6 морски мини от Първата световна война
Водолази обезвредиха 6 морски мини от Първата световна война