НОВИНИ

Европейски производител на ракети ще сътрудничи в подготовката на курсанти от Варна

европейски производител ракети сътрудничи подготовката курсанти варна
bnt avatar logo
от БНТ
16:50, 24.09.2020
Чете се за: 00:30 мин.
Регионални

Висшето военноморското училище във Варна ще си сътрудничи с европейския разработчик и производител на ракети MBDA. Това стана ясно днес след подписването на меморандум за разбирателство между учебното заведение и компанията.

Началникът на училището флотилен адмирал Боян Медникаров заяви, че сътрудничеството ще създаде отлични условия за подготовка на курсантите, тъй като училището ще бъде включено в ракетната академия на MBDA. Това ще повиши квалификацията на курсантите, обучавани в училището, както и на офицерите от Военноморските сили.

Меморандумът предвижда още участие на експерти от MBDA в международни проекти на училището, които компанията развива в рамките на европейските отбранителни инициативи.

Военноморското училище и компанията ще си сътрудничат в две посоки – те ще работят заедно по линия на европейския фонд за отбрана, и ще проведат обучение в областта на ракетите, ракетните системи, структурата им и използването им. На подписването на меморандума присъстваха посланикът на Франция у нас Флоранс Робин и командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златан Ибрахимович с положителна проба за COVID-19
Златан Ибрахимович с положителна проба за COVID-19
Виктория Томова отпадна от "Ролан Гарос"
Виктория Томова отпадна от "Ролан Гарос"