НОВИНИ

Фабрегас привлече Пепе Рейна в Комо

Договорът на ветерана е за един сезон.

Пепе Рейна
Снимка: X / Como1907
bnt avatar logo
от БНТ
15:17, 18.07.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианският елитен футболен отбор Комо привлече Пепе Рейна, съобщиха от клуба. 41-годишният ветеран пристига със свободен трансфер. Договорът е за един сезон, но не се разкриват подробности за финансовите параметри на заплатата му.

"Идвам в този страхотен клуб. Комо е повече от отбор. Той е семейство, което всеки ден вдига летвата все повече. Познавам Серия А много добре. Играл съм тук, има голяма конкуренция, всички са изключително силни. Сигурен съм, че ще допринеса за развитието на тима", каза той.

В кариерата си опитният вратар е играл за редица европейски грандове - Барселона, Ливърпул, Наполи, Байерн Мюнхен, Лацио, Милан. Най-успешен период има на "Анфийлд", където записа 394 мача и триумфира с Купата на Футболната асоциация, Купата на Лигата, Суперкупата на Европа, Комюнити Шийлд.

През миналата кампания Комо завърши на второ място в Серия Б и спечели промоция за елита на Италия. Треньор е легендарният испански футболист Франсеск Фабрегас. Той е играл с Рейна в националната селекция на "Ла Фурия" и двамата се познават добре.

"Рейна е вратар с огромен опит на международно ниво и манталитет на победител. Поради тази причина аз смятам, че той ще е от голяма полза за всички нас. Вярвам, че всеки млад футболист иска да има такъв съотборник", заяви Фабрегас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлинната вълна в Югоизточна Европа принуди гръцките власти да затворят Акропола (СНИМКИ)
Топлинната вълна в Югоизточна Европа принуди гръцките власти да затворят Акропола (СНИМКИ)