НОВИНИ

Фатален инцидент: Влак блъсна млада жена край Благоевград (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: БНТ-Благоевград
13:43, 14.04.2024 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Тежък инцидент с влак при полигона край Благоевград. Две жени са пресичали жп линията на нерегламентирано място, когато влакът е блъснал едната от тях и е починала. Тя е на 20 години от Благоевград, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал малко след 12.30 часа днес. Влаковете в района са спрени. На полигона край Благоевград днес се проведе официалното откриване на мотосезона и жените са присъствали на събитието.

От БДЖ информират пътуващите, че има забавяне на бързия влак Кулата - София поради инцидент с неправомерно пресичане на железопътната линия. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път, допълват от там. Някои от пътуващите във влака вече са извозени с лични автомобили, други са все още на място и чакат освобождаването му.

Двете жени, опитали да преминат през жп прелеза, са били майка и дъщеря. Жената е преминала първа линията с детето и не е видяла какво се е случило. Пред разследващите майката е обяснила, че не са чули влака. Посетители на откриването на мотосезона, които по това време са били на полигона пък казват, че са чули звуковия сигнал от влака. Той бил продължителен и си помислили, че машиниста ги поздравява.

снимки: Миглена Медарова (БНТ), БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конър Макгрегър се завръща в октагона на 29 юни
Конър Макгрегър се завръща в октагона на 29 юни
Ден без асансьори: В Бургас изкачваха стълбите на 14-етажната сграда (СНИМКИ/ВИДЕО)
Ден без асансьори: В Бургас изкачваха стълбите на 14-етажната сграда (СНИМКИ/ВИДЕО)