НОВИНИ

Симона Дянкова пред БНТ: Сигурна съм, че нашите момичета ще си извлекат поуките от Световната купа в София и ще се завърнат по-силни (ВИДЕО)

симона дянкова бнт сигурна съм нашите момичета извлекат поуките световната купа софия завърнат силни видео
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 14.04.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската шампионка с българския ансамбъл по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова даде интервю за зрителите на предаването "Арена спорт", в което коментира представянето на родните състезателки по време на Световната купа в София.

На първо време тя поздрави гимнастичките ни в индивидуалната надпревара - Боряна Калейн и Стилияна Николова - за спечелването на медалите им в многобоя, като им пожела успех и в днешните финали на отделните уреди

"Много съм щастлива, че виждам такава прекрасна атмосфера в залата. За поредна година Световната купа в София се превръща в един празник за нашия спорт. Поздравявам Боряна Калейн за стабилната ѝ игра и заслужения златен медал в многобоя. Надяваме се днес да има и още отличия. Поздравления също и за Стили и за отличието ѝ на обръч. Съжалявам обаче, че няма да можем да я видим на бухалки по-късно днес, защото това ми е нейното любимо съчетание заради музиката, която е от нашия бенефис", сподели Дянкова.

Бившата гимнастичка разкри още и колко важна е Световната купа у нас в подготовката на българките за Олимпийските игри в Париж 2024, както и дали е по-трудно за тях, когато играят пред родна публика.

"Всяко едно състезание е важно. Ние приемахме тези надпревари като една тренировка преди олимпийските игри и съм сигурна, че те ще си вземат поуки от грешките си и ще излязат по-силни в следващите надпревари", заяви капитанът на състава, който се окичи със златните медали в Токио.

"От личен опит мога да кажа, че е доста по-трудно да играеш пред родна публика. Когато обаче печелиш, всички се радват с теб и пеете заедно химна. Пожелавам успех на нашите момичета и дано да се съберат за съчетанията, които им предстоят", добави тя.

Накрая родената във Варна състезателка даде своето мнение и за представянето на настоящия ансамбъл по художествена гимнастика, който в съботния ден спечели бронз в многобоя на Световната купа в България.

"Желая много успех и на ансамбъла. Щастлива съм, че вчера успяха да се съберат и изиграха чудесно композицията си с три ленти и две топки. Добраха се до медалите в многобоя и днес им пожелавам да грабнат титлите на отделните уреди. Много ми харесват и двете им съчетания и вярвам, че имат достатъчно време, за да се подготвят за олимпийските игри. Вчера видяхме, че нещата се получават и дано днес отново играят така, както иска треньорът Весела Димитрова", завърши Симона Дянкова.

Целия разговор гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещо в понеделник, захлаждане, валежи и гръмотевици от сряда
Горещо в понеделник, захлаждане, валежи и гръмотевици от сряда
Деян Савичевич пред БНТ: Ще се радвам да продължим добрите отношения с новото ръководство на БФС (ВИДЕО)
Деян Савичевич пред БНТ: Ще се радвам да продължим добрите отношения с новото ръководство на БФС (ВИДЕО)