НОВИНИ

Българският ансамбъл се окичи с бронз в многобоя на Световната купа в София

Нашите момичета изиграха фантастично композицията си с три ленти и две топки, което им позволи да прогресират от 7-о до 3-о място в крайното подреждане

българският ансамбъл окичи бронз многобоя световната купа софия
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 13.04.2024
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал в многобоя по време на състезанието за Световната купа, което се провежда в столичната "Арена София".

След като вчера родните грации допуснаха грешки в съчетанието си с пет обръча, днес Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева бяха безупречни в композицията си с три ленти и две топки, за която заслужиха най-добрата оценка от 33.250 точки.

Така момичетата на Весела Димитрова събраха общ резултат от 67.400 пункта, който им отреди третото място в крайното подреждане зад отборите на Израел (69.300 точки) и Италия (68.150 точки).

В утрешния ден на българския ансамбъл му предстои да стартира във финала на пет обръча, като нашите момичета ще се борят за отличията и на три ленти и две топки.

Съдия за България при ансамблите беше Християна Тодорова, която днес бе в панела за трудност с тяло, а в надпреварата участваха общо 15 отбора.

Световната купа завършва утре от 12:30 до 17:30 часа с финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите с участието на Боряна Калейн, на Стилияна Николова и на българския отбор.

Припомняме ви, че по-рано днес Калейн заслужи златния медал в индивидуалното състезание в многобоя, докато Николова остана втора.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каспер Рууд елиминира Джокович и ще спори за титлата на Мастърса в Монте Карло
Каспер Рууд елиминира Джокович и ще спори за титлата на Мастърса в Монте Карло
Дете е простреляно в главата с въздушна пушка във Враца
Дете е простреляно в главата с въздушна пушка във Враца