НОВИНИ

Фенербахче не успя да зарадва Жозе Моуриньо с победа срещу Манчестър Юнайтед в Лига Европа

Двата тима изиграха равностоен двубой, с по гол в двете полувремена.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
00:04, 25.10.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Фенербахче, Жозе Моуриньо
Снимка: БТА
Слушай новината

Фенербахче и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 1:1 в мач от третия кръг на Лига Европа. В двубой изправящ Жозе Моуриньо от едната и Алтай Байъндър от другата срещу бившите си отбори, както и Софиян Амрабат, който е под наем в турския тим от английския, двата тима изиграха равностоен двубой, с по гол в двете полувремена.

След четвърт час игра селекцията на Ерик тен Хаг заглуши домакинската публика на стадион "Шюкрю Сараджоглу". Алехандро Гарначо проби по левия фланг и подаде в наказателното поле, където Нусаир Мазрауи и Йошуа Зиркзее разиграха, а нидерландският нападател спря топката за Кристиан Ериксен, който откри резултата.

В средата на първото полувреме Мануел Угарте предотврати сигурно попадение за турския тим в опразнената от Андре Онана врата, след като блокира изстрел на Душан Тадич.

До края на полувремето натискът на домакините продължи и само геройските изяви на камерунския страж на "червените дяволи" запази резултата в тяхна полза. В 37-ата минута Онана бе принуден да прави двойно спасяване след два удара с глава от Юсеф Ен-Несири.

Четири минути след подновяването на играта обаче мароканският нападател успя да намери пролука към вратата на бившия играч на Аякс. Ен-Несири получи центриране от ляво от Алан Сен-Максимен и след третия опит с глава най-накрая преодоля камерунската стена.

В 56-ата минута домакините имаха силни претенции за дузпа, което доведе до изгонването на старши треньора Жозе Моуриньо. Брайт Осай-Самуел бе настъпан от уругваеца Угарте в наказателното поле на англичаните. 11-метров наказателен удар все пак не бе отсъден от главния съдия Клеман Тюрпен.

Малко след това Юнайтед бе на сантиметри от това да поведе отново в резултата. Каземиро изведе Диого Далот, а португалецът имаше възможност да подаде на трима, които могат да поставят под напрежение вратаря на домакините Доминик Ливакович. Португалецът избра Маркъс Рашфорд, но подаването към англичанина бе пресилено и той не успя да нанесе добър завършващ удар.

Докрая на двубоя и двата отбора не създадоха нещо по-опасно и така си поделиха по точка.

След равенството Фенербахче заема 14-о място в Лига Европа с победа и две равенства. Манчестър Юнайтед от своя страна е 21-и с три "хикса" от три мача.

Следващото предизвикателство за "червените дяволи" във втория по сила европейски клубен турнир ще бъде домакинство на гръцкия ПАОК с Кирил Десподов на 7 ноември. На същата дата "жълтите канарчета" гостуват на нидерландския АЗ Алкмаар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андерлехт сломи десет от Лудогорец и се изкачи на върха в Лига Европа
Андерлехт сломи десет от Лудогорец и се изкачи на върха в Лига Европа
Тотнъм се наложи над АЗ Алкмаар с гол от дузпа на Ричарлисон
Тотнъм се наложи над АЗ Алкмаар с гол от дузпа на Ричарлисон