НОВИНИ

Феновете на Славия поискаха смяната на Тарханов

bnt avatar logo
от Калоян Николов
18:04, 08.12.2020
Чете се за: 01:27 мин.
Български футбол
феновете славия поискаха смяната тарханов

Феновете на Славия от организацията "Ултрас Славия София" поискаха смяната на наставника Александър Тарханов след слабите резултати на тима от началото на сезона, които оставиха "белите" на дъното на класирането в efbet Лига.

Столичният тим е в серия от пет поредни мача без победа в първенството под ръководството на руснака Александър Тарханов и имат едва 9 точки от 14 изиграни мача.

"Летаргия, примиренчество, апатия, пораженчество, абдикация. Така се олицетворява състоянието на Славия в момента. Клубът ни е изпаднал в патова ситуация, от която може да се излезе само с мъжество, всеотдайност, разбира се и с важни ръководни решения. След прекрасните впечатления от изминалия сезон и себераздаването на отбора, създаден от Златомир Загорчич, Славия се превърна в олицетворение на един боксов чувал, който е подритван от всички и няма идея как да излезе от това безтегловно състояние. Успехите при Загорчич бяха постигнати не благодарение на някаква правилна клубна политика, а въпреки нея. Потвърждението на този факт е виден сега", заявяват от "Ултрас Славия София" в открито писмо до медиите.

"Фактът, че отборът се затвърди категорично на последните места е доказателство за грешна дългосрочна управленска политика. Прокламираното развитие и продажбата в чужбина на млади, местни футболисти, сякаш попречи на израстването на клуба. Футболисти идват, отхапват месо само и единствено с мисълта веднага да бъдат трансферирани, нямат абсолютно никакво отношение към клуба, със съвсем малки изключения. За пореден път се оказва, че Славия няма идея за развитие и това е пагубно, защото няма и никакъв цялостен прогрес. Смеещият се човек на скамейката е изпуснал юздите на каруцата още от идването си преди няколко месеца. Той отново остана неразбран и от футболистите и от обществеността. Явно е, че не може да се справи с тази ситуация. Сега е моментът в Славия да дойде мотивиран и уважаващ клуба човек, на когото да се даде необходимото доверие, за да може да освободи мъртвите души и да започне на чисто", допълват от фенската организация.

"Животът ни предоставя предизвикателства, за да ни направи по-силни в тези тежки времена. Вярваме, че в тази несигурност в нас се задействат рефлекси за протекция. За жалост последните години и славистът абдикира от задълженията си и се подведе по пораженческото и примиренческо поведение на обществото ни. Отлично знаем и разбираме, че позицията ни е твърде закъсняла, но след две години Славия навършва 110 години. Така ли ще изглежда клубът ни тогава - слаб отбор, неугледен и неприветлив стадион, неадекватна клубна политика и медийни изяви, които продължават да отблъскват феновете и обществото? И както казваше един от последните пазители на славистката идея Димитър Ларгов: Славизмът е непреклонна воля за победа", се казва още в писмото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо изчезват есетровите риби от река Дунав?
Защо изчезват есетровите риби от река Дунав?
Прокуратурата поиска от КЕВР да коригира цената на водата
Прокуратурата поиска от КЕВР да коригира цената на водата