НОВИНИ

ФИФА взе решение за прекратената световна квалификация межу Бразилия и Аржентина

фифа взе решение прекратената световна квалификация межу бразилия аржентина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:06, 14.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Прекратеният сблъсък от световните квалификации между Бразилия и Аржентина ще бъде изигран отново, присъди Международната футболна централа (ФИФА).

Припомняме, че срещата бе прекратена малко след първия съдийски сигнал на 5 септември 2021, след като бразилски здравни лица нахлуха на терена и опитаха да задържат четирима базирани във Великобритания футболисти на аржентинците. Мачът официално бе отложен, а Дисциплинарната комисия на ФИФА започна разследване.

Международната централа взе решение мачът да бъде изигран отново на все още неоповестена по-късна дата, като същевременно наложи и санкции на двата национални отбора и четиримата въпросни играчи.

„След подробно разследване на различни фактически елементи, Дисциплинарната комисия на ФИФА реши мачът да бъде изигран отново на дата и локация, които ще бъдат избрани от ФИФА. В добавка, Дисциплинарната комисия на ФИФА заключи, че прекратяването на двубоя е произлязло от няколко недостатъка на замесените страни по отношение на съответните им отговорности и/или задължения във връзка с първите“, се казва в съобщението на организацията.

Емилиано Буендия, Емилиано Мартинес, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро бяха обвинени в това, че не са се подчинили на стриктните коронавирусни протоколи при пристигането си в Бразилия от Великобритания. ФИФА санкционира четиримата с по два мача наказание, което ще важи само за международни срещи и няма да повлияе на наличността им за Астън Вила и Тотнъм. Бразилската футболна асоциация бе глобена с 439 000 паунда, докато аржентинските им колеги ще трябва да заплатят близо 200 000 паунда. Бразилия води в квалификационната група в зона КОНМЕБОЛ. Съставът на селекционера Тите е спечелил 12 от 15-те си мача, и има аванс пред Аржентина, който също е без загуба, от четири точки – и двата отбора вече си гарантираха участие в Катар.

Чики Тапия, президентът на Аржентинската футболна федерация, вече обяви, че ще обжалва решението на ФИФА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Радулов за "Барселонагейт": Според властите в Испания става дума за пране на около 5 млн. евро
Николай Радулов за "Барселонагейт": Според властите в Испания става дума за пране на около 5 млн. евро
Агенция "Митници" започна проверка за случая с ракията в туби от минерална вода
Агенция "Митници" започна проверка за случая с ракията в туби от минерална вода