НОВИНИ

Филип Филипов за Петър Жеков: Не виждам такива личности, отдадени на футбола

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:48, 21.02.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
филип филипов цска готов зарадва феновете титла
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов бе сред стотиците хора, които се събраха днес на Националния стадион "Васил Левски", за да си вземат последно сбогом с футболната легенда Петър Жеков, който почина миналата събота на 78-годишна възраст.

В интервю Филипов призна, че понастоящем не вижда личности, които са отдадени на футбола така, както Жеков и допълни, че той трябва да служи за пример на новото поколение.

"Не виждам такива личности, отдадени на футбола. Петър Жеков трябва да служи за пример на новото поколение. Той никога няма да бъде забравен и ще остане в сърцата на червените фенове", сподели изпълнителният директор на "червените".

Филип Филипов коментира и темата с придобиването на собственост на новия стадион "Българска армия" от страна на ЦСКА и изрази увереност, че строежът ще започне в най-скоро време.

"В ЦСКА има доста позитивни новини. Най-важно беше учредяването на съвместно дружество с държавата. Надяваме се в най-кратки срокове да получим разрешение за строеж. Не можем да се ангажираме със срокове. Не всичко зависи от нас. Съсобственик означава, че 50 процента са в държавата и 50 процента на ЦСКА. На първо място се надяваме да задържим мястото си и да триумфираме с титлата. ЦСКА през годините много пъти бе близо до титлата. Надявам се всички да е феърплей и по-добрият да стане шампион", завърши Филипов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в столичния квартал “Орландовци”
Пожар в столичния квартал “Орландовци”
Президентът Румен Радев също отдаде почит на Петър Жеков
Президентът Румен Радев също отдаде почит на Петър Жеков