НОВИНИ

Филмът на БНТ "Спасени усмивки" с награда от "SOS Детски селища България"

Документалната лента на журналиста Геновева Радева, продуцента Весела Смилец и режисьора Николай Василев разказва историята на 4 спасени детски усмивки

Ния Прелджич
от Ния Прелджич
22:12, 27.03.2024
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Поредна награда за БНТ: Документалният филм "Спасени усмивки" беше отличен от сдружение "SOS Детски селища България", което повече от четвърт век се грижи за деца в риск.

Документалната лента на журналиста Геновева Радева, продуцента Весела Смилец и режисьора Николай Василев разказва историята на 4 спасени детски усмивки и техния път към бъдещето.

Филмът беше излъчен в рубриката "В кадър" на БНТ и е посветен на 30-годишнината на "SOS Детско селище" в Трявна, което е променило съдбата на стотици деца.

"Този филм означава много за мен, защото показах себе си. Показах и брат ми и това ни сплоти още повече", разказа Теменужка Филипова, герой от филма "Спасени усмивки".

"Съвсем съзнателно решихме да не се ровим в раните им, а да погледнем с тях към бъдещето. Мечтите им са толкова хубави и смели и искрено им желая те да се сбъднат", коментира журналистът от БНТ Геновева Радева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще поевтинеят ли парното и топлата вода?
Ще поевтинеят ли парното и топлата вода?
Как изкуственият интелект подобрява вкусовите качества на бирата
Как изкуственият интелект подобрява вкусовите качества на бирата