ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Как изкуственият интелект подобрява вкусовите качества на бирата

Чете се за: 01:02 мин.
Европа

Изкуствен интелект ще дегустира бирата в Белгия, технологията създава най-добрите рецепти

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
      Слушай новината
      00:00
      00:00

      Белгийски учени използват изкуствен интелект, за да подобрят вкусовите качества на бирата. Така специализирана лаборатория в университета на Льовен е установила кои точно съставки и в какви пропорции ни карат да харесваме повече популярната напитка.

      Изследван е химическият състав на 250 марки бира от 22 различни вида, включително лагер, ейл, плодови и безалкохолни.

      Проучени са били съдържанието на алкохол и захар, киселинността, както и присъствието и концентрацията на повече от 200 различни компоненти, които формират аромата.

      Изкуственият интелект помага за установяване на сложните връзки, които определят човешкото възприятие на вкуса и аромата.

      Създателите посочват обаче, че майсторството на пивовара остава от решаващо значение. Новата технология има потенциал да подобри рецептите в цялата хранително-вкусова промишленост.

      Последвайте ни

      ТОП 24

      Най-четени

      Водещи новини

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?