НОВИНИ

Финалът за "Купата на Лигата" в Англия бе отложен за април

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:01, 22.12.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
финалът купата лигата англия отложен април

Финалът за Купата на Лигата в Англия през сезон 2020/21 бе изместен от февруари за април с надеждата, че повече привърженици ще могат да присъстват на "Уембли" по време на сблъсъка за трофея.

Според първоначалните планове, финалът трябваше да се състои на 28 февруари, но сега ше се изиграе на 25 април, а началният час е 18 часа българско време.

„Целта на Лигата е да проведе финала с възможно най-много фенове по трибуните, и следователно бе взето решение да премести финала от оригиналната си дата неделя, 28 февруари, 2021, за по-късно през годината. Броят на допуснати привърженици ще зависи от препоръките на правителството по онова време, като се надяваме преместването на датата за по-късен етап през годината да гарантира на клубовете и техните фенове най-добрата възможност да посетят мача на живо“, се казва в изявление на футболната лига.

Решението идва след въвеждането на новите ограничения за коронавируса от четвърто ниво в големи части на югоизточна и източна Англия през уикенда. В нива три и четири зрителите нямат право да посещават стадиони.

Междувременно днес и утре предстоят да се изиграят срещите от 1/4 финалите на турнира. Тази вечер Брентфорд посреща у дома Нюкасъл, а носителят на трофея Манчестър Сити гостува на Арсенал.

В сряда пък Тотнъм ще пътува за среща със Стоук Сити, докато Евертън ще приеме Манчестър Юнайтед на своя "Гуудисън Парк".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое спечели срещу Черномерец след страхотна драма и две продължения
Берое спечели срещу Черномерец след страхотна драма и две продължения
Пъстра празнична програма на БНТ за всеки вкус
Пъстра празнична програма на БНТ за всеки вкус