НОВИНИ

Финансовите министри от ЕС обсъждат първите планове за възстановяване

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
12:10, 13.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

В Брюксел започна заседание на министрите на финансите от ЕС. Очаква се те да одобрят първата партида от плановете за възстановяване след пандемията.

Днес финансовите министри трябва да одобрят първите държави. ЕК вече направи това и това бяха Гърция, Испания, Португалия, Люксембург и Дания. Предстои да видим дали и петте държави ще получат и одобрението на финансовите министри, което пък ще означава, че вече ще могат да получават първите траншове от финансовите средства, които ще бъдат под формата на заеми или безвъзмездни средства. България за съжаление все още не е внесла своя план за одобрение.

Снощи в комисията по контрол на бюджета имаше дебат за усвояване на евросредствата в България. Чуха се различни гласове, но като че ли най-много се откроиха тези, които казваха, че трябва да има мисия в България, за да се види как се усвояват евросредствата. ОЛАФ пък изнесе данни за разследванията, които води в нашата страна.

Евродепутати обсъждаха усвояването на евросредствата в България

Днес предстои полският премиер да се срещне с Урсула фон дер Лайен, но преди това всички очакват с нетърпение решението на полския конституционен съд, който предстои да се изкаже по една много важна тема - дали полското законодателство е по-висшестоящо от европейското, нещо, което Варшава се опитва да убеди Брюксел през последните месеци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов с успешен старт на "Чалънджър" в Румъния
Димитър Кузманов с успешен старт на "Чалънджър" в Румъния
Десподов предупреди: Мачът няма да е лесен
Десподов предупреди: Мачът няма да е лесен