НОВИНИ

Фиорентина прати Димо Кръстев във ФералпиСало

Отборът се намира на предпоследното 19-о място във второто ниво на италианския футбол

Димо Кръстев
Снимка: Facebook: Feralpisalò
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:05, 24.01.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

20-годишният български защитник Димо Кръстев сменя отборите в Италия и от пролетта ще играе за ФералпиСало, обявиха от новия му клуб. Бургазлията през есента беше преотстъпен от Фиорентина в Катандзаро от Серия В, но трудно намираше място в стартовия състав на южняците.

Сега "виолетовите" от Флоренция го преотстъпват на отбора от Лонато дел Гарда, регион Бреша, който се намира на предпоследното 19-о място във второто ниво. ФералпиСало има 17 точки и е на 3 от местата, които изпращат на плейоф за оставане в групата. Те вече започнаха с мащабната селекция, която се надяват, че ще ги остави в групата, а Кръстев е един от тях.

"ФералпиСало има удоволствието да съобщи, че е придобил временно от Фиорентина спортните услуги на футболиста Димо Кръстев. Роденият през 2003 година защитник, българин, подписа договор с клуба от Лонато дел Гарда до 30 юни 2024 г. Димо, който ще носи фланелката с номер 17, е посрещнат най-топло в Сало", се казва в официалното съобщение на "синьо-зелените".

"Опитният Бруно Мартела посъветва всички да ме наричат ​​"брате", което на български означава "брат", за да няма недоразумения. Благодаря на досегашния ми отбор Катандзаро, който ми помогна да израсна през тези шест месеца, но сега съм щастлив да бъда тук и съм развълнуван. Искам да дам своя принос към отбора. Бях посрещнат много добре и намерих хубав колектив", заяви Димо Кръстев при представянето си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Шанел" представи колекцията си пролет-лято в Париж (СНИМКИ)
"Шанел" представи колекцията си пролет-лято в Париж (СНИМКИ)
Тунис отпадна от турнира за Купата на африканските нации
Тунис отпадна от турнира за Купата на африканските нации