НОВИНИ

Фирма заплашила служителите си с глоба за често ходене до тоалетната

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 10.10.2020
5673
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Служители на бургаска фирма се оплакват от твърде строги правила на работа. Освен че има опасност да бъдат глобени петорно заради закъснения, трябвало да пишат и молби, ако често им се налага да ходят до тоалетната. Казусът предизвика проверка от Инспекцията по труда.

На входа на бургаска фирма за дограма има поставен правилник. Една от точките му гласи, че ако на някого от служителите му се налага да използва тоалетна често в работно време, трябва да напише подробна молба с причините.

Наш екип влезе във фирмата заедно с Инспекцията по труда, която констатира има ли нарушения на условията на работа.

Павлин Васков, началник на Инспекцията по труда в Бургас: "Това е нещо, абсолютно хвърчащо. Кой го е измислил и по какъв повод тепърва ще разберем... Другото важно нещо, е че при разговорите с работниците на предприятието, нито един от тях не споделя, че има някакви проблеми и някакви ограничения за използването на тоалетната".

Единственият началник на фирмата, когото откри на място нашият екип, е този по производството. За пръв път чувал за правилника, разлепен на входа.

Николай Жиков, началник производство: "Ми защото никой не ги изпълнява, дори да има нещо такова. Никой не го изпълнява. Сега мога ли аз да искам да отида до тоалетната и да не отида до тоалетната".

Екип на БНТ успя да разговаря и с управителя на фирмата, въвел строгите мерки. Обяснението е, че те са само, за да респектират.

Галина Кирова, управител на фирмата: "В нашата фирма производството са автоматизирани центрове, поточна линия. И много често колегите, които не са си на работното място изтъкват като причина, че отиват до тоалетна. В същото време или пушат цигари или пият кафе".

От управата на фирмата са категорични, че досега не са глобявали и няма да глобяват за ходене до тоалетната.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли нарушения в договореното примирие в Нагорни Карабах?
Има ли нарушения в договореното примирие в Нагорни Карабах?
Спад на продажбите на нови автомобили в Европа, втора употреба се намират все по-трудно
Спад на продажбите на нови автомобили в Европа, втора употреба се намират все по-трудно