НОВИНИ

Фонд "Земеделие" изплати над 70 млн. лева по подмярка COVID 1

фонд земеделие изплати млн лева подмярка covid
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:34, 16.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Над 70 млн. лева по подмярка 21.1 "Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани“ по ПРСР 2014-2020 г. изплати ДФ "Земеделие".

Подпомагане получиха близо 30 000 земеделски стопани, кандидатствали по подмярката чрез схемите на директните плащания и държавните помощи.

Оторизираните средства са за извършени дейности в секторите "Растениевъдство" (за културите от приложение № 1 от Наредба № 2 от 5.08.2020 г.), "Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и "Пчеларство", съобщиха от ДФЗ.

Подмярка COVID 1 е с бюджет 93,5 млн. лева и обхваща секторите "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза" "Винени лозя", "Декоративни растения", "Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и "Пчеларство".

Бойко Борисов: ЕК възстанови на България близо 1 млрд. евро към ДФ "Земеделие"

Средствата на останалите бенефициенти, които са кандидатствали чрез инвестиционните мерки на ПРСР 2014-2020 г., ще бъдат изплатени след приключване на всички административни проверки.
Финансовата помощ се изплаща под формата на еднократна сума. Таванът на подпомагането за един земеделски стопанин по подмерките COVID 1 и COVID 2 е не повече от левовата равностойност на 7000 евро.

Плащанията за кандидатите по подмярка 21.2 "Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 2" ще бъдат извършени, след приключване на административните проверки на данните в заявленията.

Подмярка COVID 2 е с бюджет 5,5 млн. лева и обхваща всички останали направления в областта на растениевъдството и "Животновъдство" (свине и птици).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи случай на COVID-19 в детска градина в Хисаря
Първи случай на COVID-19 в детска градина в Хисаря
Десподов: От ЦСКА никой не ме потърси дали бих желал да се върна
Десподов: От ЦСКА никой не ме потърси дали бих желал да се върна