Фонд "Земеделие" изплати над 70 млн. лева по подмярка COVID 1

от БНТ , Източник: БГНЕС
14:34, 16.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
фонд земеделие изплати млн лева подмярка covid

Над 70 млн. лева по подмярка 21.1 "Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани“ по ПРСР 2014-2020 г. изплати ДФ "Земеделие".

Подпомагане получиха близо 30 000 земеделски стопани, кандидатствали по подмярката чрез схемите на директните плащания и държавните помощи.

Оторизираните средства са за извършени дейности в секторите "Растениевъдство" (за културите от приложение № 1 от Наредба № 2 от 5.08.2020 г.), "Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и "Пчеларство", съобщиха от ДФЗ.

Подмярка COVID 1 е с бюджет 93,5 млн. лева и обхваща секторите "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза" "Винени лозя", "Декоративни растения", "Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и "Пчеларство".

Бойко Борисов: ЕК възстанови на България близо 1 млрд. евро към ДФ "Земеделие"

Средствата на останалите бенефициенти, които са кандидатствали чрез инвестиционните мерки на ПРСР 2014-2020 г., ще бъдат изплатени след приключване на всички административни проверки.
Финансовата помощ се изплаща под формата на еднократна сума. Таванът на подпомагането за един земеделски стопанин по подмерките COVID 1 и COVID 2 е не повече от левовата равностойност на 7000 евро.

Плащанията за кандидатите по подмярка 21.2 "Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 2" ще бъдат извършени, след приключване на административните проверки на данните в заявленията.

Подмярка COVID 2 е с бюджет 5,5 млн. лева и обхваща всички останали направления в областта на растениевъдството и "Животновъдство" (свине и птици).

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първи случай на COVID-19 в детска градина в Хисаря
Първи случай на COVID-19 в детска градина в Хисаря
На срещата в Брюксел: Борисов изтъкна добрата оценка за кредитния рейтинг на ББР от "Фич"
На срещата в Брюксел: Борисов изтъкна добрата оценка за кредитния рейтинг на ББР от "Фич"