НОВИНИ

Франческо Кадеду: Да бъда част от щаба на мъжкия национален отбор е огромен скок в моята кариера

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
13:08, 08.05.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Дея спорт Франческо Кадеду разкри, че остава начело на бургазлии през следващия сезон и отново ще се стреми да изведе тима до челните позиции в Националната волейболна лига (НВЛ).

През изминалата кампания Дея триумфира със своята историческа първа Купа на България, но в шампионата беше елиминиран в полуфиналите от ЦСКА, въпреки че приключи редовния сезон като първенец.

"Продължавам с ВК Дея спорт. Ще водя отбора и през следващия сезон 2024/25. Стиснахме си ръцете с президента Александър Маджуров. Радвам се, защото в Бургас много ми харесва. Условията в клуба са много добри. Ще бъда за трета година в България, а тук вече се чувствам като у дома. Щастлив съм, че заедно постигнахме първия трофей в историята на Дея. Това е голяма крачка в този проект. Горд съм, че се случи още на втория сезон от моето пристигане. Желанието ми е да продължим започнатото и да вървим във възходяща посока. Да постигнем още отличия с този клуб", заяви Кадеду.

Италианският специалист сподели още очакваният си за следващата кампания, прогнозирайки "още по-голяма конкуренция" и "оспорвано първенство".

"Радвам се, че ядрото на тима се запазва, това е важен фактор. Привличаме и нови чуждестранни попълнения. Все още има някои въпросителни в селекцията, която продължава. Надявам се, че през следващия сезон ще успеем да изградим един още по-силен състав. Целите се запазват - отново ще се стремим към челните позиции. Смятам, че през новия шампионат конкуренцията ще е още по-голяма. Нивото се вдига, правят още по-качествени селекции, което предвещава още по-интересни битки и оспорвано първенство", коментира наставникът на Дея.

"Трудно ми е още с българския. Опитвам се, но засега не се получава. Но за сметка на това в семейството ми напредват по-бързо от мен, особено синът ми, страхотен е", призна още той.

Накрая треньорът говори и за новото си работа като част от щаба на Джанлоренцо Бленджини в българския национален отбор по волейбол за мъже.

"Щастлив съм, че съм част от щаба на Джанлоренцо Бленджини. Той е голям треньор, с много опит и с много успехи. За мен е чест да работя с него. Миналата година бях помощник на Андреа Буратини с младежите, сега вече съм в щаба на мъжкия национален отбор. Това е съвсем различно ниво и огромен скок в моята кариера. Горд съм от този факт. Ще се опитам да извлека максимума от съвместната ни работа и да натрупам ценен опит", завърши Франческо Кадеду.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанската прокуратура иска прекратяване на делото срещу Шакира
Испанската прокуратура иска прекратяване на делото срещу Шакира
Облачно време, на места със значителни валежи от дъжд
Облачно време, на места със значителни валежи от дъжд