НОВИНИ

Франция показа шампионски дух и сложи край на пътя на Германия на Игрите в Париж

Действащите олимпийски шампиони сътвориха драматичен обрат срещу германците

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:25, 05.08.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
франция показа шампионски дух сложи германския път париж
Снимка: volleyballworld.com
Слушай новината

Френският национален отбор се пребори за място в Топ 4 на олимпийския турнир по волейбол при мъжете на Игрите в Париж. Настоящите олимпийски шампиони съкрушиха Германия с 3:2 гейма (18:25, 26:28, 25:20, 25:21 и 15:13) в третата среща от четвъртфиналите, изиграна в "Саут Пари Арена 1".

Селекцията на Андреа Джани мина през ада, тъй като загуби първите два гейма, но намери пътя към невероятния обрат и сложи край на олимпийските мечти на волейболистите, водени от Михаил Винярски. В следващата фаза франузите ще имат за съперник тима на Италия, който елиминира Япония също след фантастичен обрат. Полуфиналът е на 7 август (четвъртък) от 21 часа българско време.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Volleyball World (@volleyballworld)


Интригата в първия гейм бе само в неговото начало, след което германците овладяха инициативата и безпроблемно го спечелиха с 25:18. Втората част стартира по вкуса на французите, които се постараха да диктуват събитията, но гостите превъзмогнаха този факт и поставиха равенството на таблото. Впоследствие Бундестима успя да измъкне гейма и погледна по-смело към победата.

Третата част се оказа доста равностойна до средата. Този път французите съумяха да нанесат своя удар и да вземат превес за 25:20, намалявайки изоставането си до 1:2 в общия резултат. Четвъртият гейм предложи доста повече смени на водачеството, но „петлите“ набраха скорост и сложиха убедителен край след 25:21.

Действащите олимпийски шампиони стартираха ударно тайбрека и се чувстваха все по-комфортно, повеждайки с 4 точки. Германците не се отказаха от мисълта за победа и върнаха усещането за интрига, но техните съперници удържаха победата.

Ървин Нгапет влезе в ролята на реализатор за французите и се прибра в съблекалнята с 21 точки. Тревор Клевено го последва с 20, Тио Фор заби 11.

Георг Гроцер се отличи за Бундестима с 22 точки. Антон Бреме и Тобиас Крик завършиха с по 14, Мориц Райхерт има 13, Мориц Карлицек финишира с 12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем души са ранени при срутване на таван на сватбен салон край Кърджали
Седем души са ранени при срутване на таван на сватбен салон край Кърджали
Айк Мнацаканян стартира срещу световния вицешампион в турнира по борба в Париж
Айк Мнацаканян стартира срещу световния вицешампион в турнира по борба в Париж