НОВИНИ

Франция и Италия прекратяват пътуванията от Великобритания

франция италия прекратяват пътуванията великобритания
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:29, 20.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
По света
Слушай новината

Властите във Франция обсъждат възможността да прекратят въздушния и железопътния трафик с Великобритания, след като там беше открит нов щам на коронавируса, съобщи телевизия BFM.

Франция обмисля напълно сериозно такъв вариант, подчертават от телевизията. Според данните, с които разполага, официално изявление за прекратяване на въздушната и железопътната комуникация ще бъде направено през следващите часове.

Генералният директор на управлението на болниците в Париж Мартин Ирш заяви за радио RTL, че „в момента на територията на Франция не е регистриран случай на новата мутация на коронавируса".

Нидерландия вече забрани пътническите полети от Великобритания.

Готовност за такава мярка обявиха Белгия и Германия, като Париж се опитва да издейства координирано решение по този въпрос на държавите от ЕС.

Малко по-късно Италия стана поредната държава, която ще прекрати полетите от Великобритания заради новия щам на коронавируса, който се появи там, съобщи „Гардиън“.

В профила си във Фейсбук външният министър Луиджи ди Майо написа, че защитата здравето на италианците е от приоритетно значение за правителството.

„Като правителство ние сме длъжни да защитаваме италианците, поради тази причина, след като уведомихме британското правителство, с Министерството на здравеопазването предстои да подпишем разпоредбата за спиране на полетите с Великобритания“, се казва още в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ухан една година след пламването на заразата от COVID-19
Ухан една година след пламването на заразата от COVID-19
МВнР предупреждава за опашки на ГКПП на Хърватия със Словения и Сърбия
МВнР предупреждава за опашки на ГКПП на Хърватия със Словения и Сърбия