НОВИНИ

Франция повали Германия в Мюнхен след автогол на Хумелс

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:00, 15.06.2021
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
франция повали германия мюнхен автогол хумелс
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният шампион Франция победи Германия с резултат 1:0 в един от най-интересните двубои на УЕФА Евро 2020, игран на "Алианц Арена" в Мюнхен. Единственото попадение в срещата бе автогол на Матс Хумелс в 20-ата минута.

Срещата бе излъчена ОНЛАЙН в спортната секция на сайта bntnews.bg!

Първото чисто голово положение в мача се откри пред Франция. В 16-ата минута Атоан Гризман центрира от ляв ъглов удар, топката попадна на главата на Пол Погба, който от 3 метра не успя да се разпише.

В 17-ата минута "петлите" създадоха още едно опасно положение пред вратата на Мануел Нойер. Килиан М'бапе развинти немската защита от ляво и стреля силно с десния си крак, но стражът на "Бундестима" внимаваше и не допусна попадение.

В 20-ата минута Франция откри резултата! Пол Погба пусна хитър извеждащ пас към Люка Ернандес, който центрира отдясно и Матс Хумелс, в опит да изчисти кълбото, си отбеляза нелеп автогол.

Германия можеше да изравни резултата в 25-ата минута, когато Серж Гнабри бе повален пред дъгата на наказателното поле на Франция и получи правото да изпълни пряко свободен удар. Зад топката застана Тони Кроос, който стреля силно, но право в стената.

Двата тима не създадоха повече чисти голови положения пред противниковата врата за първите 45 минути и поеха към съблекалните при резултат 1:0 в Полза на Франция, след автогола на Матс Хумелс в 20-ата минута.

Второто полувреме започна с надмощие на символичните домакини от Франция, което можеше да се материализира в 52-ата минута. Рабио получи великолепен извеждащ пас от Килиан М'бапе, озова се очи в очи с Мануел Нойер и стреля, но в десния страничен стълб на немската врата.

Минута по-късно Германия създаде първото си чисто голово положение в двубоя. Робин Госенс центрира от ляво, кълбото се озова в краката на Серж Гнабри, който стреля от въздуха, но заби топката в тревата и тя прехвърли врата на Уго Лорис.

В 67-ата минута Франция удвои головата си преднина чрез Килиан М'бапе. Нападателят на "петлите" получи извеждащ пас от Пол Погба, нахлу от дясната страна на немската защита, развинти Матиас Гинтер и Матс Хумелс, стреля с фалцов удар и вкара топката в левия долен ъгъл на Нойер. Но попадението бе отменено заради засада.

В 85-ата минута Франция матира Германия точно с три подавания. Пол Погба подаде извеждаща топка към М'бапе отдясно, бързоногият футболист напредна в наказателното поле на "Бундестима". Последва успореден пас към непокрития Карим Бензема, който прати топката във вратата на Нойер. Главният рефер Карлос Дел Серо Гранде правилно отмени попадението, тъй като при първото подаване към М'бапе, футболистът на ПСЖ е бил зад отбраната на немците.

Съставите:

Франция: Лорис, Павар, Варан, Кимпембе, Ернандес, Канте, Погба, Рабио, Гризман, Мбапе, Бензема

Германия: Нойер, Гинтер, Хумелс, Рюдигер, Кимих, Кроос, Гюндоган, Госенс, Мюлер, Хавертц, Гнабри

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън в Брюксел: Америка се завърна
Байдън в Брюксел: Америка се завърна
От специалните ни пратеници: Кои са очакваните теми на разговор между Байдън и Путин
От специалните ни пратеници: Кои са очакваните теми на разговор между Байдън и Путин