НОВИНИ

Франция спечели мегасблъсъка с Италия за отлично начало на Евро 2023 по футбол за младежи

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:35, 22.06.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
франция спечели мегасблъсъка италия отлично начало евро 2023 футбол младежи
Слушай новината

Отборът на Франция постигна победа с 2:1 при домакинството си на Италия в първи двубой от група D на европейското първенство по футбол за младежи до 21 години в Румъния.

„Петлите“ откриха резултата на „Клуж Арена“ в 22-ата минута, когато Пиер Калюлю напредна по десния фланг в половината на „Скуадра Адзура“, центрира ниско по земя в наказателното поле на гостите, където около точката за изпълнение на дузпа Арнауд Калимуендо с технично отиграване с пета прати топката в далечния долен ъгъл на стража Марко Карнесеки.

Италия отбеляза изравнително попадение след малко повече от половин час игра. Сандро Тонали центрира отдясно от фаул в пеналтерията на Франция, където на далечната греда Пиетро Пелегри с мощен изстрел с глава не остави шансове на вратаря Лука Шевалие за намеса, пращайки топката в мрежата за 1:1.

Селекцията на Силван Рипол отново поведе в 62-ата минута чрез Брадли Баркола, който се възползва от грешка в италианската отбрана при изнасянето на топката от страна на бранителя Удоджи в наказателното поле на „Скуадрата“ и с мощен шут около точката за изпълнение на дузпа се разписа в десния ъгъл на вратаря Карнесеки.

В 83-ата минута „петлите“ останаха с човек по-малко на терена, след като останал сам в отбрана, Луик Баде фаулира откъсващия се очи в очи със стража Швеалие Вилфред Гнонто.

В класирането Франция заема второто място с актив от три точки, колкото има и лидерът Швейцария. Трети е съставът на Норвегия без точков актив, а на дъното е Италия със същите показатели.

В другата среща от група D Швейцария победи Норвегия с 2:1.

В група С Англия се наложи над Чехия с 2:0 с голове на Джейкъб Рамзи и Емил Смит Роу, а Германия и Израел завършиха 1:1. Тургеман откри за Израел, а Ян Орел Бисек изравни за Бундестима.

Повече за европейското първенство за младежи четете ТУК!

снимки БТА

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още по-горещо в последния ден от работната седмица
Още по-горещо в последния ден от работната седмица
Торнадо отне живота на четирима души в Тексас (СНИМКИ)
Торнадо отне живота на четирима души в Тексас (СНИМКИ)