НОВИНИ

Футболна Академия Арес издигна кандидатурата на Манол Иванов за президент на БФС

Документите му за президентската битка в БФС вече са депозирани

Манол Иванов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:26, 22.02.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Една от най-бързоразвиващите се футболни академии в България ФА Арес София издигна кандидатурата на бизнесмена Манол Иванов за президент на Българския футболен съюз (БФС) за предстоящия Конгрес на 15-и март.

Манол Иванов е син на бившия ветеран на Левски Александър Манолов, а също така е известен като изпълнителен директор на Нефтохимик Бургас. Документите му за президентската битка за върха на българския футбол са изрядни и от днес вече са депозирани.

"Официално внесохме документите за кандидатурата на Манол Иванов. Той е първият кандидат, който официално вече е вписан за Конгреса. Това се случи преди малко в деловодството на БФС. Кандидатурата е издигната от футболна академия Арес. Кандидатурата му ще бъде подкрепена от още футболни клубове като документите за тях ще бъдат подадени в следващите дни", съобщиха от екипа на Манол Иванов.

Той е четвъртият официално заявен кандидат за президентската битка след Михаил Касабов, издигнат от Славия, Георги Иванов-Гонзо – издигнат от Добруджа 1919 Добрич и аматьорския ФК Ахелой, и Димитър Бербатов. Бившият централен нападател на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и българския национален отбор беше издигнат от Пирин Гоце Делчев.

Михаил Касабов и Георги Иванов и в момента са част от структурата на управление на БФС. Касабов – дългогодишен вицепрезидент, в момента е изпълняващ функциите след оставката на титуляра Борислав Михайлов. Бившият централен нападател Иванов пък работи като технически директор на централата и отговорник за националните отбори.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христомира Поповска отпадна от турнир по бадминтон в Уганда
Христомира Поповска отпадна от турнир по бадминтон в Уганда
Петима души загинаха в Китай след сблъсък на товарен кораб в мост
Петима души загинаха в Китай след сблъсък на товарен кораб в мост