НОВИНИ

Гълъб Донев: Въпреки трудностите и необмислените промени в ИК, отново се справихме с организацията на вота

bnt avatar logo
от БНТ
10:31, 05.04.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Въпреки трудностите, включително и заради прибързаните и необмислени промени в изборното законодателство, служебният кабинет отново се справи с неговата част от отговорността за организацията на вота. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерски съвет.

Вижте и още във включването на Александър Марков.

Той поздрави за добрата работа министрите, пряко ангажирани с организацията на вота - Иван Демерджиев, Николай Милков и Георги Тодоров и изтъкна, че служебният кабинет ще продължи с активната работа по основните проблеми у нас до формирането на редовно правителство.

"След поредния вот живеем отново между две хипотези - ще има ли редовно правителство или не. Докато това се изясни, ще припомня, че България има действащо правителство, макар и служебно. Продължаваме да работим по проблемите на хората с очакване за конституиране на редовно правителство. Министерство на финансите работи по бюджета и по закон трябва да го внесе в края на април. Ако към края на април преговорите за правителство продължават, Министерство на финансите ще изпълни и тази своя отговорност. Ще внесем в 49-ото Народно събрание и редица ключови законопроекти, сред които и реформите по Плана за възстановяване и устойчивост", заяви Донев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два автомобила горяха в центъра на Русе
Два автомобила горяха в центъра на Русе
Стара Загора приема Финалната четворка в Балканската лига
Стара Загора приема Финалната четворка в Балканската лига