НОВИНИ

Бъкингамският дворец официално разпрати поканите за коронацията на Чарлз

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:57, 05.04.2023
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Месец преди коронацията на Чарлз Трети и Камила Бъкингамският дворец публикува нова снимка на кралската двойка и официално разпрати поканите за историческото събитие.

От текста става ясно, че титлата на Камила вече ще бъде "кралица", а не "кралица консорт" както досега. 2000 души са поканени да присъстват в Уестминстърското абатство на 6 май. Поканите са отпечатани върху рециклирана хартия и върху тях се виждат изображения на дървета. Не е тайна, че британският крал е запален еколог.

От Бъкингамския дворец допълват, че зелените дървета символизират и "новото начало, което идва с новия монарх". Специална роля в церемонията ще имат 9-годишният принц Джордж, а също и тримата внуци на кралица Камила.

Американският президент Джо Байдън няма да присъства на коронацията. От негово име за Лондон ще отпътува съпругата му Джил. Байдън е разговарял с крал Чарлз по телефона и е изразил желанието си да посети Великобритания в бъдеще.

Специалните пратеници на БНТ в Лондон ще ви покажат на живо събитията от историческия ден. Студиото "Новият крал" започва на 6 май в 12.25 часа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаите, които помогнаха на жена в инвалидна количка да гласува: Изпълнихме своя дълг
Полицаите, които помогнаха на жена в инвалидна количка да гласува: Изпълнихме своя дълг
Румъния връчва заповедта за запора на българските кораби
Румъния връчва заповедта за запора на българските кораби