НОВИНИ

Галатасарай се добра до победа над Спарта Прага, Фейенорд и Рома не се победиха

Спортинг Лисабон с комфортен аванс над Йънг Бойс

Галатасарай
Снимка: Facebook: Galatasaray
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:52, 15.02.2024
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

С гол на нападателя Мауро Икарди в добавеното време на двубоя Галатасарай победи с 3:2 като домакин чешкия Спарта Прага в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа.

И двата отбора завършиха срещата в намален състав, а в Истанбул гостите от Прага на два пъти изравняваха, но така и не успяха да стигнат до нещо повече от минимална загуба.

Керим Демирбай изведе турския представител напред в резултата в 19-ата минута, но веднага след началото на второто полувреме Анхело Пресиадо изравни.

Час след началото на мача Галатасарай отново поведе след автогол на Ладислав Крейчи, но 120 секунди след това "лъвовете" останаха в намален състав след червен картон на защитника Виктор Нелсон.

С човек повече Спарта изравни в 65-ата минута чрез Ян Кухта, но и гостите останаха с десет души на терена в 79-ата минута след втори жълт картон на Матей Ринеш.

Двубоят вървеше към равенство, но в добавеното време Икарди се разписа след комбинация с Баръш Йълмаз.

В друг двубой от тази фаза на турнира Фейенорд завърши наравно 1:1 при домакинството си на италианския Рома.

Нидерландският представител бе по-активният тим на терена през цялото време, но така и не успя да материализира това превъзходство в победа.

На "Де Кайп" домакините откриха в последните секунди на полувреме чрез Игор Пайшао, който вкара с глава след центриране от левия фланг.

Рома обаче изравни в 67-мата минута, когато точен бе Ромелу Лукаку.

Фейенорд бе много близо до стигне до победата в добавеното време на срещата, но ударът от фаул на Зеки Челик се отби от страничната греда.

Спортинг Лисабон взе комфортен аванс преди реванша срещу швейцарския Йънг Бойс след победа с 3:1 в Берн.

Португалците поведоха половин час след началото след автогол на Ореле Аменда, а десет по-късно Виктор Гьокереш покачи на 2:0 в полза на Спортинг от дузпа. В ответната атака Филип Угринич намали, но надеждите на домакините за обрат бяха попарени от Гонсало Игнасио още в 48-мата минута, който вкара трети гол за португалския тим.

В последната среща, завършила до момента, Шахтьор Донецк се добра до равенство 2:2 при домакинството си на Олимпик Марсилия.

В първия час от мача, който се игра в Хамбург, голове не паднаха, но в 64-тата минута Пиер-Емерик Обамеянг бе точен за френския тим. Шахтьор изравни четири минути след това чрез Микола Матвийенко, но драмата в двубоя дойде в заключителните минути.

В 90-ата минута Илиман Ндиайе се разписа за 2:1 за гостите от Френация, но в третата минута на продължението Еужиналдо оформи крайния резултат.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айнтрахт Франкфурт изпусна аванс от два гола и завърши наравно с Юнион Сен Жилоаз
Айнтрахт Франкфурт изпусна аванс от два гола и завърши наравно с Юнион Сен Жилоаз
Трамвай блъсна мъж на столичния бул. "Рожен"
Трамвай блъсна мъж на столичния бул. "Рожен"