НОВИНИ

Гърция се опълчи на Австралия, но все пак загуби

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:15, 03.02.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Тенис
гърция опълчи австралия все пак загуби

Домакините успяха да стигнат до крайния успех след 2-1 победи, като в решаващия мач на двойки представителите на южната ни съседка, които бяха в ролята на аутсайдери, затрудниха максимално "кенгуратата".

Въпреки победата обаче, австралийците напускат надпреварата, тъй като те имат по-малко спечелени мачове от тима на Испания и според регламента нямат шанс за класиране на полуфиналите.

Гърците пък имат все още надежди да попадната сред четирите няй-добри тима, но те минават през чиста победа с 3-0 над тима на Испания утре.

Иначе двубоят Австралия-Гърция откриха Джон Милман и Михаил Перволаракис, като очаквано Милман беше по-добрият на корта. Шампионът от Нур-Султан в края на миналия сезеон не срещна никакви трудности по пътя към победата с 6:2, 6:3.

След това на корта се появиха Алекс Де Минор и Стефанос Циципас, които предложиха наистина страхотно шоу.

Гъркът поведе набързо с 3:0 в първия сет, но Де Минор реагира веднага и върна пробива. Сервирайки за изравняване обаче Алекс инкасира нов брейк, който се оказа решаващ за успеха на Циципас с 6:3.

Във втората част и двамата бяха стабилни на сервис, когато в 10-ия гейм Стефанос беше принуден да спасява два сетбола. Световният номер 6 обаче се измъкна от ситуацията и след като на свой ред реализира брейк в следващата част, получи възможността да сервира за мача. Циципас не сбърка и след 7:5 остави крайния изход на сблъсъка напълно непредвидим.

В мача на двойки Люк Савил и Джон Пиърс спечелиха първия сет с 6:3 срещу Циципас/Перволаракис, но гръцкият дует взе втория след 4:6.

В решителния тайбрек австралийците контролираха събитията и в край на сметка стигнаха до успеха след 10-5 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов план на ЕК за борба с рака - до 2040 г. пушачите в ЕС да са само 5%
Нов план на ЕК за борба с рака - до 2040 г. пушачите в ЕС да са само 5%
БАБХ откри огнище на инфлуенца по птиците в Плевенско
БАБХ откри огнище на инфлуенца по птиците в Плевенско