НОВИНИ

Гърция в очакване на задължителни маски на плажа

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:21, 20.08.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Балкани

По света броят на заразените надхвърли 22 500 000. Починали за 790 000 души. Италия и Испания отчитат рекорден брой нови случаи за изминалото денонощие. Разпространението на заразата продължава и в Германия и Франция. А в съседна Гърция от петък носенето на маски става задължително за част от най-популярните сред туристите дестинации.

От 6 сутринта в петък всички, които се намират на Халкидики и Миконос, ще бъдат длъжни да носят маски както на открито, така и на закрито. Нареждането е в сила за туристите и служителите в местните хотели и ресторанти. Строгите мерки срещу COVID-19, oбаче, оказва се - не се пагубни за целия туристически сектор.

"Туристическият поток при нас не е намалял. Поне при нас мерките не се отразиха на сезона", каза Йоанис Зорбас, кмет на остров Егина.

Тежки са загубите на собствениците на нощни увеселителни заведения. Таверните се радват на повече посетители.

Задължителните маски на плажа и забраната за събиране на повече от 9 души ще бъдат в сила най-малко до края на месеца. Днес в страната са регистрирани 217 нови случая на коронавирус - 16 от тях - на граничните пунктове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самуилов: Оставям Ботев в стабилно състояние
Самуилов: Оставям Ботев в стабилно състояние
Григор Димитров ще участва на "US Open"
Григор Димитров ще участва на "US Open"