НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Можем да станем световни шампиони

Гарет Саутгейт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 01.04.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че неговият тим може да спечели световната титла в Катар в края на годината, но ще трябва да се представи безгрешно, за да го стори.

Днес "трите лъва" ще научат своите съперници в груповата фаза на Мондиал 2022 след тегленето на жребия, който ще се състои в Доха от 19:00 часа българско време. Церемонията можете да наблюдавате пряко по БНТ 3, като студийната програма започва половин час по-рано.

"През последните три-четири години имаме постоянство в представянето и сме един от няколко отбора, които могат да спечелят титлата. Тази седмица казахме на играчите, че ако успеем да стигнем до полуфиналите, можем да стигне и до финал. Ако стигнем финала, можем да спечелим. Това обаче ще е изключително трудно и ще трябва да бъдем перфектни, за да го сторим. Това е предизвикателството пред нас, не само в Катар, ами и преди това, за да отидем там в правилната кондиция. Трябва да работим за това всеки ден, в който сме заедно",, заяви Саутгейт преди тегленето на жребия.

Англичаните са поставени в първа урна за днешния жребий, но въпреки това могат да срещнат сериозни съперници като Германия, Нидерландия или Хърватия още в груповата фаза.

"Мисля, че другите отбори ни уважават и никой няма да иска да играе с нас. Но това е нож с две остриета, защото отборите ще се подготвят по по-различен начин за мачовете с нас. Те ще направят всичко възможно, за да ни спрат", каза още треньорът на Англия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ: Управлението за 100 дни като 100 лъжи
ГЕРБ: Управлението за 100 дни като 100 лъжи
Нинова призова НС за съдействие да получи доклада на Сметната палата за ДКК
Нинова призова НС за съдействие да получи доклада на Сметната палата за ДКК