НОВИНИ

Георги Аврамчев: Мицин запали останалите, всички тренират с голямо желание

Президентът на БФ Плувни спортове отново трябваше да отговаря и на част от критиките от страна на друг от изявените ни състезатели Антъни Иванов.

георги аврамчев мицин запали останалите всички тренират голямо желание
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:17, 20.09.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на БФ Плувни спортове Георги Аврамчев взе участие в днешната пресконференция по повод успешното лято на 18-годишния ни талант Петър Мицин.

На брифинга Аврамчев отново трябваше да отговаря и на част от критиките от страна на друг от изявените ни състезатели Антъни Иванов.

"Мицин е преминал 20 допинг проверки и всички са отрицателни. За да се ратифицира световния рекорд за юноши, първо трябва да излезе допинг пробата. Състезателите приемат само витамини. Антъни прекали - говори срещу съотборниците си, срещу бившия си треньор Вакареев. На крива ракета космосът ѝ пречи. Как беше - "наспах се, дойдох, видях и завърших пети", заяви ръководителят на БФ Плувни спортове по повод изказвания на Антъни Иванов.

Георги Аврамчев изрази и задоволството си от факта , че успехите на Петър Мицин са запалили и останалите му съотборници и допълни, че шестима от тях са много близо до покриване на норматив "А" за ЛОИ Париж 2024.

"Мицин запали останалите. Всички тренират с голямо желание, видяха, че може. Шестима състезатели са много близо да покрият норматив "А" за Олимпиадата в Париж. Много сме щастливи и обнадеждени и и се надявам, че догодина на олимпийските игри ще ви зарадваме още повече", коментира президентът на федерацията.

Той говори още и за застоят във формата на Йосиф Миладинов, който на Олимпиадата в Токио плува финал на 100 метра бътерфлай, но след това отбеляза регрес.

"Йосиф имаше застой, след Игрите в Токио не издържа на славата, отпусна се, тренираше по-малко, боледува и от COVID-19, което оказа влияние. Но вярвам, че си е взел поука и ще бъде във форма за Олимпиадата в Париж", завърши Георги Аврамчев.

В същото време селекционерът на националния отбор Кристиян Минковски определи представянето на Мицин като най-успешното на български плувец в рамките на един сезон.

"Това е най-успешното представяне на български плувец в рамките на един сезон. Логично Петър засенчи останалите състезатели, но имаме и други много силни постижения през тази година. Имаме чудесен отбор от млади състезатели, което е гаранция за успехи в дългосрочен план. Показахме, че и в България може да се случват нещата.", каза Минковски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време в следващите дни с температури между 25° до 30°
Слънчево време в следващите дни с температури между 25° до 30°
Въоръжен мъж се барикадира в Стара Загора (СНИМКИ/ВИДЕО)
Въоръжен мъж се барикадира в Стара Загора (СНИМКИ/ВИДЕО)