НОВИНИ

Георги Бобев: Домакинството на Банско на старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини е голямо признание за България

Световната купа ще се проведе на 10 и 11 февруари 2024 г.

георги бобев
bnt avatar logo
от БНТ
09:06, 02.02.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

На 10 и 11 февруари 2024 г. най-добрите алпийци в света ще премерят сили в старта от Световна купа по ски в Банско в дисциплините гигантски слалом и слалом. На 10 февруари ще се проведе гигантския слалом, а на 11 февруари слалома с участието на топскиора ни Алберт Попов и с младата ни надежда в спорта - Калин Златков.

Вицепрезидентът на БФ по ски Георги Бобев смята, че настоящият сезон е много специален за централата.

"Отбелязваме 100 години от създаването на федерацията, сред първите 10 федерации в света сме. Един век изпълен със славна история, с постижения на много наши атлети, с домакинства на големи спортни събития. Може да сме горди, че България е част от това семейство", заяви в интервю за предаването "Денят започва" Георги Бобев.

Той изрази още мнение, че домакинството на страната ни на Световната купа по ски-алпийски дисциплини е и голямо признание за България.

"Да домакинстваш на Световната купа означава да се пребориш с няколкостотин курорта, които традиционно кандидатстват за такива събития, така че, това е голямо признание за България. Това е една голяма отговорност. Това е едно голямо събитие, което федерацията трябва да организира по най-високи стандарти. Организацията на събитие във високата планина е много по-различна от такова в градски условия", обясни Георги Бобев.

Вицепрезидентът на БФ по ски каза още, че това състезание е най-добрата визитна картичка на България.

"Телевизионната аудитория ще надмине 150 милиона зрители, повече от 20 телевизии излъчват пряко от Банско, така че, това е една голяма реклама за България. Екипът, който снима състезанието е около от 70 души и е специализиран само в продукцията на такива състезания", добави Бобев.

Той коментира и участието в състезанието в Банско на най-добрия ни скиор Алберт Попов.

"Алберт е сред световния елит, което е изключително постижение. В момента той е 18-ти в световната ранлиста в слалома. Пистата му е добре позната. Спортът е изключително конкурентен. Има голям интерес от световния елит, повечето отбори ще дойдат дори по-рано. Ние ще имаме още един млад участник - Калин Златков, да му пожелаем успех", добави Георги Бобев.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пролетен дракон" 2024: Какви са традициите за Китайската Нова година
"Пролетен дракон" 2024: Какви са традициите за Китайската Нова година
Тайрийз Макси отбеляза рекордните в кариерата си 51 точки при успех на Филаделфия над Юта в НБА
Тайрийз Макси отбеляза рекордните в кариерата си 51 точки при успех на Филаделфия над Юта в НБА