НОВИНИ

Георги Дерменджиев позна носителите на наградите на ФИФА

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 18.12.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
георги дерменджиев позна носителите наградите фифа

Вече бившият селекционер на националния отбор на България е дал своите гласове за Роберт Левандовски и Юрген Клоп, които бяха съответно отличени за "Най-добър футболист" и "Най-добър треньор" на ФИФА за 2020 година.

Призовата тройка на Дерменджиев при треньорите е Юрген Клоп, Ханзи Флик и Юлен Лопетеги, докато при футболистите бившият наставник на Левски и Лудогорец нарежда след Левандовски, двама футболисти на Ливърпул в лицето на Върджил ван Дайк и Мохамед Салах.

Капитанът на България, Петър Занев също имаше право на глас, като за най-добър футболист той посочва Криситиано Роналдо, Роберт Левандовски е втори, а призовата тройка допълва бранителят Серхио Рамос. В анкетата за треньор играчът на ЦСКА-София дава предимство за Клоп, следван от Флик и Лопетеги.

Както знаете Роберт Левандовски грабна убедително приза за най-добър футболист, триумфирайки с 52 точки. Втори остана Кристиано Роналдо с 38, а трети е Лионел Меси с 35 пункта.

При треньорите беше доста по-оспорвано, като двамата германци Клоп и Флик получиха по 24 точки, но наставникът на Ливърпул в край на сметка грабна приза заради повечето гласове, получени от националните селекционери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19 и новите тенденции в изкуството на татуирането
COVID-19 и новите тенденции в изкуството на татуирането
Тир се удари в мантинелата на магистрала "Тракия", движението е затруднено
Тир се удари в мантинелата на магистрала "Тракия", движението е затруднено