Георги Гергов да бъде изключен от БСП

от БНТ
15:36, 05.01.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Политика
георги гергов изключен бсп
Снимка: БГНЕС/ Архив
Слушай новината

Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на НС на БСП Георги Гергов да бъде изключен от партията. Това се случи след приемане на доклада на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов.

Сред мотивите са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове.

С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката ѝ и за утвърждаване на доброто ѝ име.

Създадената работна група проведе срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта, на които бе обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимодействието на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно проведеното заседание на Областния съвет.

Работната група се срещна с председатели на партийни организации и редови социалисти, които представиха своята гледна точка за дейността на партийното ръководство там и ролята и авторитета на БСП в съответните общини. Бяха проведени и срещи с представители на свалените от регистрация дискусионни клубове в Пловдив "Георги Кирков" и "Лява автентичност".

Работната група се запозна и с постъпилите в Националния съвет и ОПКК сигнали и писма в последните години.

Предстои НС на БСП да се произнесе по предложението на Изпълнителното бюро на партията, прието на 5.01.2021 г.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Локомотив (София) се раздели официално с четирима футболисти
Локомотив (София) се раздели официално с четирима футболисти
Нови възможности на кандидати за военнослужещи
Нови възможности на кандидати за военнослужещи