НОВИНИ

Георги Глушков и Стефка Костадинова бяха посрещнати в Община Пловдив

На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет на Пловдив Атанас Узунов, заместник-кметът Николай Бухалов и общински съветници от Комисия по младежки дейности и спорт към общинския съвет. 

георги глушков стефка костадинова бяха посрещнати община пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 17.05.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бяха приети в Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет на Пловдив Атанас Узунов, заместник-кметът Николай Бухалов и общински съветници от Комисия по младежки дейности и спорт към общинския съвет.

„Виждам, че нещата, които се правят за спорта в Пловдив, съвпадат с моите виждания. Трябва подкрепа, както за клубовете, така и за отделните спортисти, които имат изключителни качества“, заяви пред присъстващите министърът на младежта и спорта.

„Надяваме се в България да се въведе закон за доброволчеството, което да даде възможност младите хора спокойно да развиват тази дейност и да има удовлетвореност. Надявам се това да помогне при организирането на спортни мероприятия“, каза още Георги Глушков.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров припомни, че градът разполага с едни от най-добрите спортни бази в България.

"Пловдив е уникален не само с талантите си в спорта, културата и изкуството, но и с това, че имаме спортно училище и едни от най-големите спортни бази. Радвам се, че в България вече има три стадиона, на които могат да се провеждат нормални мачове. Ще положим максимум усилия стадионите в Пловдив да бъдат довършени докрай. Не казвам, че процесът е труден, а интересен, защото най-сложното е да направим така, че и феновете и клубът да са доволни. Затова се надявам Пловдив да има повече бази, където да се развива спортът", обясни Димитров.

По-рано през деня министър Глушков и Стефка Костадинова бяха на посещение и в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" по случай Деня на българския спорт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеп Гуардиола: Очаквам такъв труден мач, като срещу Астън Вила преди две години
Пеп Гуардиола: Очаквам такъв труден мач, като срещу Астън Вила преди две години
Проф. Томас Хертог: Загадките на Космоса и времето - откъде идваме?
Проф. Томас Хертог: Загадките на Космоса и времето - откъде идваме?