НОВИНИ

Георги Глушков завари две програми пред провал, за едната вече има средства

Министърът на младежта и спорта осигури средства за програмата „Спортът – начин на живот“

Георги Глушков
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 28.05.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков осигури финансиране за заплашена от провал програма на Министерството на младежта и спорта.

При встъпването си в длъжност като министър Глушков установи, че в бюджета на ММС не са осигурени средства за финансовото обезпечаване на пилотните програми „Спортът – начин на живот“ и „Спортен час“. Индикативната стойност на средствата, предвидени за реализиране на програмите, са съответно 500 000 лв. и 1 000 000 лв.

Проверката по програма „Спортът – начин на живот“ показа 20 одобрени проекта на спортни клубове и сдружения с вече подписани договори на обща стойност 144 800 лв., но съответно и без да са предвидени средства в бюджета.

От страна на екипа на министър Глушков бяха предприети спешни мерки, за да бъдат осигурени финанси за обезпечаването и последващо реализиране на програмата, както и да бъдат изпълнени поетите ангажименти на предходното ръководство на ММС. Средствата вече са осигурени чрез вътрешно преструктуриране на бюджета на ММС. По разпореждане на министър Георги Глушков се извършват банковите преводи съгласно подписаните договори. В резултат на това изпълнителите на одобрените проекти могат да осъществят планираните дейности.

По програма „Спортен час“ в ММС са постъпили 124 проекта на спортни клубове, по които за реализиране на дейностите са предвиждани средства в размер на 1 000 000 лв. Към настоящия момент по бюджета на ММС няма осигурени средства за реализиране на програмата. Ръководството на министерството е предприело всички възможни законосъобразни действия за осигуряване на необходимия финансов ресурс и за програма „Спортен час“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Крушарски покани всеки, който иска да подкрепи финансово Локомотив Пловдив
Христо Крушарски покани всеки, който иска да подкрепи финансово Локомотив Пловдив
Драган Стойков избра футболистите за Евро 2024
Драган Стойков избра футболистите за Евро 2024