НОВИНИ

Георги Иванов: Само чуждестранен треньор можеше да направи това подмладяване

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:34, 26.03.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
георги иванов чуждестранен треньор можеше направи подмладяване
Слушай новината

След назначаването на Младен Кръстаич сме начертали един път с млади футболисти. Знаем, че пътят е труден, но знаем къде е бъдещето. С тези футболисти без опит не можем да очакваме всеки път да побеждават. Това което видях е, че всички футболисти дадоха всичко от себе си, може би и малко класа не им достигна, малко и шанс, но това е пътят, това е бъдещето, които ние ще следваме. Това каза техническият директор на БФС Георги Иванов в специално интервю за предаването "Арена спорт" след първия евроквалификационен мач на България срещу тима на Черна гора. Националите ни допуснаха загуба с 0:1 в Разград.

"Няма напрежение към Кръстаич. Знаем, че това е труден процес. Само чуждестранен треньор можеше да направи това подмладяване. Без човек да поеме риск, няма как да спечелим. Липсва ни класа на базата на опит. Откакто е дошъл Кръстаич се работи строго професионално в националния отбор. Имаме още седем мача, в крайна сметка нищо не е приключило, това, че сме загубили първия мач", заяви още Иванов.

Според Георги Иванов след две-три години ще имаме национален отбор, който ще бъде 10 години на високо ниво.

"Всичко което се прави във футбола, с детско-юношеските школи, ще трябва време да се изкара добри футболисти. Големият проблем е, че прекалено много чужденци играят в българското първенство, не се дава път на младите играчи, крайна сметка всички са виновни в българския футбол", заяви още Георги Иванов.

"Трябва да създадем футболисти на средно европейско ниво. В ДЮШ много от треньорите не мислят как да развиват качеството на играчите, това е големия проблем, президентите неглижират школите, защото изисква време", смята бившият национал на България.

"Дори и да не се класираме, да имаме готов отбор. Да имаме една група от 13-15 играчи минали 10 мача в националния отбор, минали са през всички тези системи, диетолози. В крайна сметка ние очакваме до 1-2 години всички тези футболисти да бъдат на едно по-високо ниво", обясни още Иванов.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Аврамчев: Предложената заплата на Антъни Иванов е над средната за страната
Георги Аврамчев: Предложената заплата на Антъни Иванов е над средната за страната
Ранен морски сезон: Първите туристи пристигнаха в Бургас
Ранен морски сезон: Първите туристи пристигнаха в Бургас