НОВИНИ

Георги Петков: За Славия е важно младите футболисти да се развиват

георги петков славия важно младите футболисти развиват
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 05.02.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Опитният вратар на Славия Георги Петков гостува в предаването "Арена спорт", в което коментира случващото се при "белите", както и своите очаквания за пролетния полусезон в Първа лига.

На първо време Петков говори за това какво е да работиш с вратар като Светослав Вуцов и дали той се вслушва в съветите на по-опитния страж.

"Първо, той трябва да се нагоди към нас и да попие това, което аз и треньорът на вратарите Радостин Станев му показваме. Като го гледам как пази, мисля, че ме слуша. Най-важното при него е, че е дисциплиниран и иска да се развива", заяви 45-годишният Петков.

Вратарят на Славия коментира и какви ще бъдат целите пред "белите" през пролетния полусезон.

"Нямаме поставена цел да влезем в евротурнирите. За нас е важно младите футболисти да се развиват. Ако, разбира се, ни се отвори шанс да играем в Европа, няма да откажем. Най-прекият път към евротурнирите е Купата на България. Там ни предстои труден мач с Локомотив София, но се надявам да го спечелим и да стигнем до финала, а там вече е трудно да се прогнозира", сподели Георги Петков, който даде и своята прогноза за това кой ще стане футболист на годината, както и кой отбор ще вдигне титлата в края на сезона.

"Очаквам да спечели Чочев, защото според мен той заслужава най-много. Върна се след тежка контузия и в момента прави разликата в ЦСКА 1948 и българския футбол. За мен шампион ще стане Лудогорец. Не подценявам ЦСКА, но в доста от мачовете спечелиха и с късмет", заяви Петков.

Опитният страж говори и за ситуацията в бившия си клуб Левски и влиянието там на старши треньора Станимир Стоилов.

"Левски изостана доста точки в първенство и мисля, че в момента най-важно е присъствието на "Герена" на Станимир Стоилов. Не веднъж съм казвал, че той е човека, който обедини половин България и заради него хората ходят на стадиона", разкри Петков.

Накрая вратарят на Славия коментира и шансовете на България за място на Евро 2024.

"Всеки път си говорим, че има надежда, но не забравяйте, че при новия селекционер се прави един отбор, в който се залага на млади футболисти. В последните мачове те показаха, че имат качества и дисциплина и дай боже и с малко късмет да се класират", завърши Георги Петков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Европейци": Фабрика в Португалия оцветява платове само с естествени багрила
"Европейци": Фабрика в Португалия оцветява платове само с естествени багрила
Член на "Възраждане" е сред осъдените българи в РСМ: Биха ни с юмруци и ритници
Член на "Възраждане" е сред осъдените българи в РСМ: Биха ни с юмруци и ритници