НОВИНИ

Саша Илич: Чака ни много трудна и тежка пролет

саша илич чака трудна тежка пролет
bnt avatar logo
от БНТ
14:28, 05.02.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич говори пред камерата на БНТ за очакванията си към своя тим през пролетния полусезон в Първа лига.

Според сръбския специалист "червените" ги очаква много тежка пролет в борбата за титлата с Лудогорец.

"Мисля, че ни чака много трудна и тежка пролет. Така беше и през есента. Трябва да продължим да се трудим, за да бъдем конкурентни на отборите, които се борят за титлата", започна Илич.

"Засега няма да има повече нови футболисти, тъй като остават само 10 дни до старта на първенството. Ако дойде някой нов футболист, той трябва да задоволява нашите критерии. Аз съм доволен от това, с което разполагаме в момента, а Тобиас Хайнц прибави още класа", допълни той.

Саша Илич коментира и битката за първото място в шампионата, споделяйки, че ако ЦСКА записва победи отборът би могъл да притисне хегемона в българското първенство през последните 11 години Лудогорец.

"Лудогорец е 11 години константа в България, става шампион на страната всяка година и сега отново е фаворит. В първия ни мач се изправяме срещу Берое, който също има своите достойнства. Важно е да мислим мач за мач и ако побеждаваме бихме могли да притиснем Лудогрец. Това е всичко, което искам. За нас е много важно не само как играе защитата, а целият отбор. Мисля, че до този момент се справяме добре. Разбира се, радва ме, че сме допуснали най-малко голове, тъй като това беше целта", заяви Илич.

Накрая треньорът на ЦСКА сподели и колко важен фактор за отбора е завръщането на техните организирани привърженици на трибуните.

"Винаги съм казвал, че феновете са нашият 12-ти играч. Нуждаем се от тяхната подкрепа. Ако те са на стадиона, сигурно е, че нашият отбор ще дава 10-20% повече от себе си и ще бъде по-силен", завърши Саша Илич.

Цялото интервю със Саша Илич гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП прие декларация против Луковмарш
БСП прие декларация против Луковмарш
"Ахимса"(Ненасилие): 40 български художници с изложба срещу агресията
"Ахимса"(Ненасилие): 40 български художници с изложба срещу агресията