НОВИНИ

Георги Русев пред БНТ: Горд съм от първия си гол за националния отбор, самочувствието идва, когато играеш в Европа (ВИДЕО)

георги русев бнт горд съм първия гол националния отбор самочувствието идва играеш европа
bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 19.11.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Георги Русев даде интервю пред камерата на БНТ след равенството 2:2 срещу Сърбия, което сложи точка на участието на националния отбор в квалификациите за Евро 2024.

Крилото на "лъвовете" отбеляза едно от двете попадения във вратата на "плавите", като за него това бе и дебютен гол с екипа на националния отбор.

"Първо искам да поздравя и благодаря на моите съотборници и на треньорския щаб, който за пореден път ми гласува доверие. Без тях това мое дебютно попадение за националния отбор нямаше как да бъде факт. Изключително съм горд и се радвам, че най-накрая успях да го отбележа този гол, защото направих няколко пропуска в тези квалификации", започна Русев.

"Второто полувреме беше по-добро за нашия отбор. Успяхме да излезем от пресата на сръбския отбор и да използваме празните пространства. Мисля, че ако бяхме една идея по-спокойни можеше да отбележим и трети гол. От този мач трябва да надграждаме нагоре, не мисля, че има от какво да се срамуваме днес. За мен сърбите бяха най-класния отбор в тази група", продължи състезателят на ЦСКА 1948.

Накрая фланговият футболист изрази мнение, че липсата на самочувствие у част от родните състезатели идва от факта, че те играят в българското първенство, а не в чужбина.

"Разбира се, че тези два последни мача трябва да ни дадат самочувствие, но това не значи нищо, защото не победихме в нито един от тях. Самочувствието идва, когато играеш в Европа, а знаете, че повечето футболисти, включително и аз играем в България. Истината е в големите европейски отбори, сред които е и сръбският национален отбор", завърши Георги Русев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама са българите на отвлечения кораб в Червено море, единият е капитанът
Двама са българите на отвлечения кораб в Червено море, единият е капитанът
Кирил Десподов: Пожелавам си и ние един ден да видим заря на стадиона в България, защото сме се класирали за голямо първенство (ВИДЕО)
Кирил Десподов: Пожелавам си и ние един ден да видим заря на стадиона в България, защото сме се класирали за голямо първенство (ВИДЕО)