НОВИНИ

Илиан Илиев пред БНТ: Започнахме с прекалено голямо уважение към сърбите, но съм доволен от реакцията (ВИДЕО)

илиан илиев бнт започнахме прекалено голямо уваажение сърбите съм доволен реакцията видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 19.11.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев опита да извлече позитивите след равенството 2:2 срещу Сърбия, което бе и последен двубой за "лъвовете" през календарната 2023-а година.

Пред БНТ наставникът призна, че тимът ни е започнал двубоя с прекалено голямо уважение спрямо противника, но самият той е останал доволен от реакцията на футболистите след почивката, когато България стигна до обрат чрез попадения на Георги Русев и Кирил Десподов.

"Започнахме с прекалено голямо уважение към сърбите през първото полувреме. Вътрешно се надявахме да не ни вкарат втори гол, за да можем да направим промени и да успокоим футболистите и да се опитаме да постигнем добър резултат", започна Илиев.

"На полувремето и след мача отново казах на играчите, че трябва да играем с повече самочувствие. Когато играем без него, не можем да покажем и футболните си качества. Отново допуснахме два гола от статични положения, което не е добре. Днес се съобразихме с това и пуснахме по-високи футболисти, но отново ни вкараха два гола. Вече няколко пъти се спъваме в един и същи камък и това трябва да се промени. Но като цяло от реакцията на футболистите съм доволен", продължи той.

"Не може да говорим за хронични проблеми, но определено има неща, които може да се подобрят. Момчетата са интелигентни и добри футболисти, с малко думи може да се разберем", каза още опитният специалист.

Накрая българският селекционер обобщи и своята първа седмица на поста, която бе белязана от цялата драма с това къде ще се проведе мача срещу Унгария, самият двубой срещу "маджарите" и всичко случило се извън стадиона, както и днешният дуел срещу Сърбия.

"Седмицата беше психологически много тежка за мен, за щаба и за футболистите. Надявам се, че завършваме с позитивен резултат, въпреки че не успяхме да стигнем до тази прословута първа победа за годината. Играхме с първия и втория отбор в групата и показахме, че не сме толкова далеч, като изключим тези наши бели петна в началото на мачовете. Това трябва да се отстрани с времето, защото в други случаи може да ни коства повече", завърши Илиан Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тагарев: Имаме вот на недоверие за отбраната в момент, в който излизаме от руската орбита
Тагарев: Имаме вот на недоверие за отбраната в момент, в който излизаме от руската орбита
НА ЖИВО по БНТ 3: Дея спорт - Марица Пд
НА ЖИВО по БНТ 3: Дея спорт - Марица Пд