НОВИНИ

Георги Самандов, "Български възход": Всяка механично сглобена коалиция ще доведе до катастрофален резултат

bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 29.11.2022
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

"Беше правилен ход от страна на президента да забави преговорите - от самото сформиране на Народното събрание диалогът беше много обострен, след това омекна. В крайна сметка мисля, че разумът ще надделее". Това коментира в "Денят започва" депутатът от "Български възход" Георги Самандов.

Всяка една механично сглобена коалиция води до катастрофален резултат, затова "Български възход" смятат, че трябва да се сформират работни групи от всяка една партия, за да се начертаят основни политики.

"От основаването на нашата партия сме казали, че се готови да говорим с всички и да подкрепяме смислени идеи, които да подобрят живот на българския гражданин, подобряване на българската икономика. Бихме подкрепили всичко смислено, бихме говорили с всяка една политическа сила, както и до момента сме го правили, но не на всяка цена", заяви Георги Самандов.

Президентът приключи първия етап за съставяне на правителство с "Български възход"

Призова да не се пришпорват тезите за връчването на третия мандат и коментира, че всяка една партия в парламента трябва да е готова да го получи.

"Имаме червени линии и те са интересът на обществото и националният интерес. В такава среда да казваме "с този или онзи не си играя", като някакви сърдити деца, е абсолютно безотговорна. Държавата има нужда от управление и посока, която да се следва поне в средносрочен план".

Партийната програма на "Български възход" е готова и скоро ще бъде публикувана на сайта им, каза депутатът. По думите му централите в Маришкия басейн няма да затворят.

"Никой не затваря нещо, което е потенциална печалба от милиард и половина, което е достатъчно красноречив факт на фона на 12-те потенциални милиарда, които ще дойдат по ПВУ. Също така ангажиментът за 40% намаляване на емисиите не е само от Маришките централи, а въобще като цяло и това нещо може да се разработи в детайли", каза Самандов.

Според него с тези пари може да се построи нова фотоволтаична централа на територията на мините. Самандов призова служебния кабинет да спре да се крие зад мантрата, че токът за бита е евтин и да погледне потребителската кошница, която е поскъпнала с 40%

Промените в Изборния кодекс не са в дневния ред на обществото, смята депутатът.

"Хартията се е доказала като несигурен инструмент, на последните избори имаше около половин милион невалидни бюлетини, така че нямам какво повече да кажа по тази тема".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крум Зарков: България има всички шансове на 8 декември да стане част от Шенген
Крум Зарков: България има всички шансове на 8 декември да стане част от Шенген
Подновява се издирването на изчезналите рибари в езерото Мандра
Подновява се издирването на изчезналите рибари в езерото Мандра