НОВИНИ

ГЕРБ: Далаверата "Джемкорп" не е прекратена, подаваме сигнал до ДАНС и МВР

герб далаверата джемкорп прекратена подаваме сигнал данс мвр
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:37, 20.11.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Меморандумът с "Джемкорп" (Gemcorp) не е прекратен и представлява заплаха за националната сигурност. Това заявиха на пресконференция Десислава Трифонова, Делян Добрев и Тома Биков от ГЕРБ.

ПП отговори на ГЕРБ: Меморандумът с "Джемкорп" е прекратен отдавна, Борисов ни тласка към избори

По думите им "цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков" затова от партията възнамеряват да подадат сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия.

"Далаверата за 1 милиард долара е потулена и това се доказва от документи. Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил доклада на ДАНС, а на скрито заседание е взето решение, че договорът ще се прекрати, но той не е прекратен. Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с "Джемкорп" е прекратен, е било само да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е извършвана дейност по унищожаване на документи с цел прикриване на цялата далавера", заяви Десислава Трифонова от ГЕРБ.

Делян Добрев обяви, че ще бъде подаден сигнал към Главна дирекция „Конкуренция” и главна дирекция „Енергетика” на Европейската комисия. Според него над България все още я има опасността да ни осъдят на арбитража в Париж.

"Призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи, с които разполага правителството за аферата "Джемкорп". Проследяваме и други министри и министерства от кабинета "Петков". Следващия път ще си поговорим за МОСВ, което е не по-малко затънало в схеми. "Продължаваме Промяната" бързат за избори, защото знаят много добре какво са вършили през последните няколко месеца и знаят, че и ние знаем и искат да прекратят работата на Народното събрание", заяви Даниел Митов.

Тома Биков е категоричен, че именно заради всички далавери, които са извършени от бившите управляващи, се правят опити да се саботира работата на Народното събрание.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микаела Шифрин триумфира и в днешния слалом в Леви
Микаела Шифрин триумфира и в днешния слалом в Леви
ГЕРБ са съгласни за временна комисия за промените в Изборния кодекс
ГЕРБ са съгласни за временна комисия за промените в Изборния кодекс