НОВИНИ

ГЕРБ и служебният регионален министър с взаимни обвинения за ремонтите на пътища

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:12, 31.01.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Политика
Слушай новината

ГЕРБ-СДС настояват за проверки на ремонтите и строеж на пътища, изпълнявани през последните две години и разплатени през последните няколко месеца от служебния кабинет и министър Иван Шишков. Самият служебен министър отговори, че ремонтите са възлагани основно от ГЕРБ.

Като субективни - така от ГЕРБ-СДС определят проверките на строежи и ремонти на пътища. И настояват за контрол на качеството.

"Тъй като не вярваме на обективната преценка на проверките, които се извършват от АПИ и новата бухалка на служебната власт и специално на министър Шишков - ДНСК", каза Николай Нанков.

"Днес разбрах, че ГЕРБ не ми вярват, аз бих задал въпроса по следния начин: а ние вярваме ли на ГЕРБ след като на всички ни обещаваха как се строи "Хемус", а се оказа, че не се строи, а само се е платила. Платена е", каза Иван Шишков.

ГЕРБ-СДС настояват: да бъдат направени експертизи и анализи от две независими лаборатории - българска и немска. Регионалният министър отговори: ремонтите са възлагани основно именно от ГЕРБ.

"Ние не искаме пътища строени преди 10 - 15 години като има обективни обстоятелства да няма сантиметър-сантиметър и половина от износващия слой. Искаме пътища, които са ремонтирани, последните две години, разплащани от Шишков. Нашата информация е, че една част от тях попадат под хипотезата - основен ремонт, но са възлагани от същия този Шишков и от редовния кабинет Петков под доводите текущи ремонти и поддръжка", каза Николай Нанков.

"Те се държат все едно не са били никога на власт. В основната си част тези пътища са възлагани в периода 2020 г. до лятото на 2021 г. Всичко, което е възлагано след това, тоест в рамките на миналата година е възлагано от предишния редовен кабинет. Може би имаме няколко възлагания, които са възлагания от сегашния служебен кабинет - ще направя проучване и ще разбера и ще мога да му отговоря, но разбира се, процентно отношение за ремонтите като възлагане - това са ремонти, които са възлагани във времето, когато са управлявали основно ГЕРБ", отговори Шишков.

От ГЕРБ посочиха, че по оперативна програма "Региони в растеж" има над 1700 обекта в повече от 200 общини. А по време на комисия регионалният министър казал, че е бил на проверка два пъти. Регионалният министър увери, че ще продължи с проверките там, където е необходимо, но няма да прави ПР акции на ГЕРБ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин Благоевград обяви трансфера на шести нов футболист в състава си
Пирин Благоевград обяви трансфера на шести нов футболист в състава си
Кристиан Ериксен ще отсъства от терените до май месец
Кристиан Ериксен ще отсъства от терените до май месец