НОВИНИ

ГЕРБ иска комисия да проверява действията на Бойко Рашков

десислава атанасова пореден път правят внушения герб
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:40, 28.07.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Депутати от парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще инициират създаването на временна анкетна комисия, която да проверява действията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на предизборната кампания.

За пореден път да се правят внушения срещу една определена политическа партия, а именно ГЕРБ. Ние ще продължим да задаваме въпроси и ако се наложи всеки ден ще изслушваме Рашков, докато е министър. Това заяви председателят на парламентарната група на коалицията ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Според нея трябва да се установят фактите и обстоятелствата, които Рашков хвърля в публичното пространство. Тя допълни и, че служебният министър ползва трибуната на МВР, за да прави внушения.

"Не чухме нито един факт, почиващ на някакво доказателство, че такива незаконни подслушвания са били осъществявани. Има доклад на Бюрото за контрол на СРС, който отрича тези твърдения, както и прекратено досъдебно производство от прокуратурата поради липса на доказателства“, каза още Атанасова.

Рашков: В нарушение на закона прокурори са се запознавали със строго секретни материали

Според ГЕРБ техни членове и симпатизанти са били подлагани на натиск от МВР по време на изборите, като имат информация за общо подписани около 14 000 предупредителни протокола. Документите обаче няма как да бъдат показани, защото не се връчват на човека, срещу когото са издадени, посочи Мануил Манев.

"Днес станаха ясни две неща. Първо, че Бойко Рашков е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години. Той е абсолютно неадекватен човек, който не разбира нито какво го питат и защо го питат. Той иска да остане министър на вътрешните работи. От гледна точка на нашата партийна тактика, ние имаме полза това да е така, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство. От гледна точка на държавата подобно развитие на събитията би било нещо средно между фарс и трагедия", каза Тома Биков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар пламна на покрив на жилищна сграда в Пловдив
Пожар пламна на покрив на жилищна сграда в Пловдив
Девойките ни стартираха Челънджъра по баскетбол в София с победа
Девойките ни стартираха Челънджъра по баскетбол в София с победа