Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

ГЕРБ: Мерките на правителството подкрепят инфлацията и гарантират, че ще станем по-бедни

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:40, 18.05.2022
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
герб мерките правителството подкрепят инфлацията гарантират станем бедни

Обявените от управляващата коалиция мерки за овладяването на инфлацията всъщност подкрепят инфлацията, а единственото, което гарантират е, че ще станем по-бедни. Това обявиха на пресконференция депутати от ПГ на ГЕРБ след представянето на антиинфлационните мерки.

Според ГЕРБ действията на правителството показват, че управляващите се готвят за предизборна кампания.

Делян Добрев: "Единственото, което ни гарантират мерките на правителството, е, че ще станем по-бедни. Инфлацията в ЕС е 7%. У нас по официални данни е двойно по-висока. Нищо чудно с тези мерки да стане три пъти по-висока. Така губим всякакви шансове за еврозоната 2024 година".

Томислав Дончев: "Това са мерки в подкрепа на инфлацията. Единственото, което следва, е една бясна надпревара между плащанията - в това число социалните, и цените. И съм убеден, че в края на годината инфлацията ще е тройна на европейската и накрая - войната между цени, заплати и плащания ще бъде спечелена от цените. Мярката за бензина ще доведе до хаос по бензиностанциите и удвояване на времето за обслужване".

Тома Биков: "Обявените мерки от МС не са насочени и целта им е не да решат кризата с инфлацията, а кризата с управлението и настоящото правителство. От няколко месеца се обявяваме за предсрочни избори, а управляващите вече обявиха предизборната кампания. Мерките, които се предлагат, задълбочават финансовата криза. От МС обявиха, че тези мерки влизат от 1 юли. Свикнахме, когато Кирил Петков каже "добър ден", да гледаме къде е слънцето. До 1 юли има толкова време, че най-добре българските граждани да не доверяват на тези които лъжат непрекъснато. Предизборната кампания ще бъде много скъпа".

Деница Сачева: "Анализите все още продължават, защото дори и днес не чухме какво със сигурност се очаква. Призовавам българските пенсионери да не се доверяват на чутото защото нищо не е договорено дори в НСТС. Кирил Петков отново излъга, че при ГЕРБ само 100 лева се е вдигнала пенсията, а реално тези много пари, за които говорят, е благодарение на добавката, която ние дадохме. Реално става дума само за 4% увеличение на пенсиите".

Десислава Атанасова: "Ясно е, че тези мерки влизат в сила не днес, когато хората имат нужда, а някога. Има два сигнала, че правителството се готви за предизборна компания - първият са мерките, вторият - появата на Бойко Рашков, който изскочи от нищото и отново говори за чували. Той винаги изскача, когато правителството има грандиозен проблем или е в предизборна кампания".

Как да управляваме парите си в период на криза? Важните въпроси за антикризисните мерки на правителството, възможностите за оцеляване на бизнеса и помощта за гражданите може да зададете в нашия сайт на BNTNEWS.BG/me. Ние ще потърсим от специалисти най-точните и изчерпателни отговори.

ВСИЧКО ВАЖНО ПО ТЕМАТА КРИЗА&ПАРИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Швеция започва военно учение на ключовия остров Готланд
Швеция започва военно учение на ключовия остров Готланд
Украинският министър на отбраната: Русия се готви за дългосрочни военни действия
Украинският министър на отбраната: Русия се готви за дългосрочни военни действия