НОВИНИ

ГЕРБ: Разследването на инцидента в Чешнегирово не трябва да бъде заметено под килима

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:42, 06.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
герб разследването инцидента чешнегирово заметено килима
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

От парламентарната група на ГЕРБ-СДС поискаха създаването на анкетна комисия към Народното събрание, която да изясни обстоятелствата по разследването на инцидента в Чешнегирово. Това обявиха от партията в нарочна декларация.

При военно учение в Чешнегирово екип на военните по погрешка нахлу в склад на фирма. Собственикът на фирмата е подал жалба във Военна полиция и е извършено разследване. Малко след като приключи разследването, един от замесените според заключенията в инцидента - лейтенант Тодор Манчев, се самоуби.

"Срещнахме се със семейството на лейтенанта и смятаме, че той няма профил да посегне сам на живота си, а върху него е бил оказан натиск", обясни Даниел Митов.

По думите му в дъното на конфликта се откроява името на шефът на Военна полиция полковник Сотиров.

"Според нас полковник Сотиров, който е направил всичко възможно да прехвърли цялата отговорност върху своя подчинен, не може да бъде командир. Наблюдаваме прехвърляне на отговорност в най-мръсните традиции", обяви още Митов.

От партията изказват възмущение, че полковник Сотиров е бил назначен на поста директор на Военна полиция, вместо временно изпълняващ, въпреки забележка от страна на служебния премиер Стефан Янев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн: Надявам се във финала да играя по-спокойно
Боряна Калейн: Надявам се във финала да играя по-спокойно
Доц. Мангъров: Необясним е натискът за ваксинация
Доц. Мангъров: Необясним е натискът за ваксинация