НОВИНИ

ГЕРБ-СДС пита къде е премиерът Кирил Петков

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:38, 17.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
герб сдс пита премиерът кирил петков
Слушай новината

Цялата група на ГЕРБ-СДС се събра и попита къде е премиерът Кирил Петков. Настояват за отговор - дали вицепремиерът Корнелия Нинова диктува дневния ред и изземва функциите на министър-председателя.

Виждате цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС, която искаше изслушване на министър-председателя за обявения форсмажор, тук сме да заявим - имаме усещането, че парламентаризмът се завърна, каза Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ.

Ако преди време въпросът беше кой, днес въпросът е къде - къде е Кирил Петков? Защо председателят на НС се е превърнал в параван за министър-председателя, който не лидира процеси. Въпросът къде е тежи още повече поради факта, че насроченото заседание на МС е отменено. Някъде евакуирал ли се е или... Да обясни как Корнелия Ненова изземва функцията му и диктува дневния ред на обществото и парламента. Надяваме се председателя на НС да покани министър-председателя. В противен случай ние имаме едно обяснение - Корнелия Нинова го е извикала някъде и се разбират като мъже.

Думата форсмажор вече е факт. Какво ще следва, никой не може да каже, каза Тома Биков- депутат от ПГ на ГЕРБ.

Ние сме изключително притеснени и сме във форсмажор, защото най-големият форсмажор е да дадеш на БСП икономиката и земеделието. Другите партии от коалицията са толкова отговорни колкото Нинова, защото мълчат. Съжалявам за техните избиратели.

Председателят на НС и министър-председателят изпуснаха един шанс - защото само новината към момента носи щета и то реална щета. Защо има паника - защото няма авторитет, каза Томислав Дончев - депутат от ПГ на ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдебният министър Надежда Йорданова обсъди законови промени с Лаура Кьовеши
Съдебният министър Надежда Йорданова обсъди законови промени с Лаура Кьовеши
Локомотив (София) привлече футболист, избягал от войната в Украйна
Локомотив (София) привлече футболист, избягал от войната в Украйна