НОВИНИ

ГЕРБ-СДС поискаха депутатите да обсъдят темата за зеления сертификат в НС

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
16:02, 08.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
депутатите събират обсъждат името новия председател ото народно събрание
Слушай новината

ГЕРБ-СДС поискаха в дневния ред на парламента да бъде включена точка, с която да решат дали да се въведе зеления сертификат като задължителен за влизане в Народното събрание. Те настояват да се въведе сертификат като пропуск за сградите на парламента.

Отговориха им само от партия "Възраждане" с идеята референдум да реши дали да има изобщо зелени сертификати.

Всичко това става след като вчера на председателски съвет отхвърлиха предложението на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да се влиза само със зелен сертификат или тест.

Те предложиха два варианта на проекторешение. В единия, да се задължи здравният министър да впише изрично сградата на Народното събрание в заповедта за местата, в които се влиза само със зелен сертификат или парламентът да реши всички сертификати и ограничителни мерки да отпаднат.

От партия "Възраждане" попитаха защо първо в здравното министерство не е въведено като задължително изискването на "зелен сертификат".

"Чудя се как е възможно изобщо да считате, че двойните стандарти и изисквания трябва да бъдат норма оттук нататък. За богопомазаните - могат да влизат без сертификат, без PCR, без антигенен тест. Това ли, дами и господа, е новият морал в политиката", каза Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

"Търсим два варианта на решение - или парламентът в качеството си на представител на българския народ да реши, или българският народ като върховен суверен на референдум да се произнесе за отмяната или продължаването на тези дискриминационни мерки. Ние от "Възраждане" смятаме, че най-доброто решение в случая е референдум, защото той е и най- представително и смятаме че той е и най-законово издържан", отговори Костадин Костадинов, председател на ПГ на ПП "Възраждане".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов призова за обединение за изборния конгрес през март
Бербатов призова за обединение за изборния конгрес през март
Президентът на ФИГ посети Лаура Траатс
Президентът на ФИГ посети Лаура Траатс